2 milyon TL alacak girişimci arıyor

2 milyon TL alacak girişimci arıyor

KOSGEB Adana Müdür Vekili Merve Ballı, üst limiti 2 milyon TL’ye çıkarılan ‘Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği’ne 30 Ağustos 2024 tarihine kadar başvuru yapılabileceğini söyledi. Ballı, “Bu destekten daha fazla Adanalı girişimci yararlansın istiyoruz” dedi.

25 Ağustos 2024 - 13:15

 

 

KOSGEB, girişimcilerin projeleriyle kendilerini göstermelerine ve yeni kurdukları işletmelerinin sürdürülebilirliğine imkân sağlamak amacıyla ‘Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği’ni devam ettiriyor.

KOSGEB Adana Müdür Vekili Merve Ballı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “2024-2028 stratejileri doğrultusunda kurumumuz, Girişimci Destek Programı üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı. 2024 yılı 1. Çağrı başvuruları, 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Sözkonusu destek programına 3380 girişimci başvurdu. Kurullardan geçen 984 girişimci 01-15 Ağustos tarihleri arasında jürilerin karşısına çıktı. 1 Ağustos’ta başlayan Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği 2024 yılı 2’inci Çağrı başvuruları da 30 Ağustos’ta sona erecek.”

DESTEKLE İLGİLİ AYRINTILAR ŞÖYLE:

İş Geliştirme Desteği kapsamında, girişimcilere 1,5 milyon TL üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranı ile geri ödemeli destek sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha ekleniyor. Destek kapsamında işletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderlerine (eğitim, danışmanlık ve yönderlik, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları giderleri) destek sağlanıyor.

DESTEK VERİLEN SEKTÖRLER:

NACE Rev. 2’ye göre "İmalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler, Bilgi Hizmet Faaliyetleri, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri" sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, iş geliştirme desteğinden yararlanabiliyor. Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz ve komisyon uygulanmayacak olup işletmelerin geri ödemeleri 36 aylık program süresi sonunda başlayacak. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için https://www.kosgeb.gov.tr/ ziyaret edilebilir.

Bu haber 1734 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adana turizmine insan kaynağı yetiştirilecek
Adana turizmine insan kaynağı yetiştirilecek
Bu destek tam Adana için
Bu destek tam Adana için