Adını markası yapıp mermere kazıdı

Adını markası yapıp mermere kazıdı

İş kadını Kevser Nazik, erkek egemen mermer sektöründe 60’ın üzerinde istihdam sağlayan bir işletmenin sahibi olmayı başardı. Ocaklardan kendi seçtiği mermer blokları işleyerek yüzde 90’ını ihraç eden iş kadını Kevser Nazik’in markası yurt dışında ‘Nazik Marbel’ olarak tanınıyor.

20 Mart 2024 - 13:08

Mermer gibi tamamen erkek egemen bir iş kolunda üretim yapan Kevser Nazik, Adana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (AOSB) tesislerinde kullandığı hammaddeyi, bizzat mermer ocaklarına giderek kendisi seçiyor.
Aslen Mardinli olan, babasının ticari faaliyetleri nedeniyle Lübnan’da doğup büyüyen Kevser Nazik’in Türkiye’ye dönüşü ve zor bir sektörde başladığı iş yaşamında başarıdan başarıya koşuyor. 1988 yılında Türkiye’ye dönüş yaparak Adana’ya yerleştiklerini söyleyen Nazik, “90’lı yıllarda mermer sektöründe çalışmaya başladım. Hem kurucu hem yönetici olduğum bir firmada 2006 yılına kadar çalıştım. 2008 yılında ayrıldım ve kendi işimi kurdum” dedi.

YÜZDE 90 İHRACAT

Uzun yıllar Lübnan’da yaşaması nedeniyle özellikle Ortadoğu bölgesinde geniş bir iş çevresine sahip olduğunu belirten Nazik, “Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, İsrail, Filistin gibi ülkelere ürün gönderiyoruz. Yüzde 90 ihracata çalışan bir firmayız. Markamızın Ortadoğu’da adı Nazik Marbel” diye konuştu.

Adana OSB’de kurdukları ilk fabrikanın taleplere yetişememesi nedeniyle, oğlu Tolga Nazik’in yönetiminde ikinci tesis için adım attıklarını bildiren Nazik, şöyle devam etti: “İlk fabrikamız 4 dönüm kapalı olarak 10 dönümde kurulu. Yine OSB’de kurduğumuz ikinci fabrikada 5 dönümü kapalı, 10 dönüm alanda üretime başladık ancak henüz tam kapasiteye ulaşmadık. Yeni hatların devreye girmesi ile iki fabrikada toplam aylık yaklaşık 20 bin metrekare olan üretimimiz iki katına çıkacak. Şu anda 60’ın üzerinde olan çalışan sayımız da 200’e yaklaşacak.”

20 KADINA İŞ VERECEK

Sektörde kadın çalışan sayısının az olduğuna dikkat çeken Nazik, “Sadece ofiste beyaz yakalı kadın çalışanlar var. Yeni tesisimiz tam otomasyon olduğu için üretimde belirli bir sayıda, muhtemelen yüzde 20 kadın personel çalıştıracağız. Bu sektörde kadın olmak kolay değil. Mesela bir kadın olarak en zorlandığım konu hammaddeyi alma aşamasında oldu. Ocaklara kendim gidip alacağım ürünü kendim seçiyorum. Evladım gibi sevdim işimi ve saygı duydum, azmettim, hiç pes etmedim, çok şükür emeklerim seri bugünlere getirdi” diye konuştu.

Bu haber 4673 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muhteşem akşam
Muhteşem akşam
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi