"3 önceliğim var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) rektör olarak atanan Prof. Dr. Meryem Tuncel, ilki bölgeyle güçlü etkileşim olmak üzere 3 önceliğinin bulunduğunu söyledi.

Refleks

Geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, hedefinde 3 önceliğin bulunduğunu söyledi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) yönetimini makamında kabul ederek gazetecilerle bir süre sohbet eden Prof. Tuncel, “Her penceresinden bölgeyle etkileşim içerisinde olacak bir üniversitemiz olacak. Adana’daki iş dünyası ve eğitime destek veren kuruluşlardan kaynak sağlayarak tam burs teşvikiyle en başarılı öğrencileri üniversitemize kazandıracağız. Tasarruf edip araştırma çalışmalarına daha fazla kaynak ayıracağız. Bu 3 öncelikle başlayacağımız yolda dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girmek için yürümeyecek, koşacağız” dedi. 

ÜNİVERSİTE VE MEDYA İŞBİRLİĞİ HALİNDE OLMALI

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de ÇÜ’nün güçlü bir sağlık kuruluşuna sahip olduğunu belirterek, “Pandemide sağlık cephesinde kaybettiğimiz doktor ve çalışanların şehit sayılması gerektiğine inanıyorum. Hepsi büyük özveriyle çalışıyor. Can kurtarıp can veren sağlıkçılarımızı bu süreçte biz şehit olarak değerlendiriyoruz. Ama bir yasayla bu statü onlara verilmeli” dedi. Esendemir, kamuoyunu bilgilendirme çerçevesinde ÇÜ ile medya kuruluşları arasında daha etkin bir iletişim süreci talep ederek, “Türkiye’nin medya alanında 5 kamu yararına dernek statüsünde bulunan ÇGC ile ÇÜ’nün farklı birçok projede işbirliği yapmasını arzu ediyoruz. Hepimizin hedefi Çukurova’yı daha yaşanabilir bir bölgeye dönüştürmek olmalı. Biz işbirliğine hazırız” diye konuştu. 


SANAYİ PENCERESİNDE NELER YAPILACAK? 

ÇGC Başkan Yardımcısı ve Refleks Yazarı Mehmet Uluğtürkan’ın, “Adana, Türkiye’nin en etkin sanayi şehirlerinden biri. Hemen her sektörde üretim var; ancak düşük katma değer yaratılıyor. Yüksek katma değerli ve marka ürünler için inovasyon lazım. O da ancak üniversite-sanayi işbirliğiyle sağlanabiliyor. Bu çerçevede nasıl bir yönetim hedefiniz var?” sorusunu yanıtlayan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Bu çerçevede dünyada başarılı örnekler var. İmkânlarımızı zorlayacağız. Üniversite-sanayi işbirliğinde yabancılardan daha etkin bir modeli çalıştıracağız” dedi. Uluğtürkan’ın “Sadece Toroslar, tüm Avrupa’nın endemik bitki çeşitliliğinden daha fazla bir kaynak sunuyor; ama bu değer ne ilaç ne kozmetik sektörüne hammadde olarak aktarılabiliyor” değerlendirmesine yönelik olarak da, Prof. Tuncel, şunları söyledi: “Bu yönde her öneriye ihtiyacımız var. Daha fazla değer yaratan bir üniversitemiz olması için hep birlikte çalışacağız.”