Allianz Türkiye'nin dijital eğitimi sürüyor

Allianz Türkiye, çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine katkı sağlama hedefiyle başlattığı sosyal sorumluluk programı Allianz Motto Hareket’ sürüyor. Pandemi döneminde aralarında Adana’nın da bulunduğu 9 kentte gerçekleştirilen eğitim programıyla 7-12 yaş arası çocukların spor ve hareket konusunda becerilerini artırma hedefleniyor.

Refleks

Allianz Türkiye, çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine katkı sağlama hedefiyle 2018 yılından bu yana sürdürdüğü ‘Allianz Motto Hareket’ adlı kurumsal sosyal sorumluluk programını sürdürüyor. Pandemi döneminde dijital eğitimlerle devam eden 9 ilde uygulanan program kapsamında Adana da yer alıyor.  


Adana’da yaşayan 7-12 yaş arası çocuklara yönelik eğitimlerde çocukların spor ve hareket konusunda bilgi ve becerilerini artırmak hedefleniyor. Vücudu doğru kullanma, sağlıklı beslenme, sporda ilk yardım, takım çalışmasının önemi, empati, özgüven, spor kültürü, ilham veren sporcu hikayeleri gibi alanlarda verilen eğitimlerle çocukların bedensel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunuluyor. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Levent İnce ve ekibi tarafından hazırlanan online eğitim içerikleri Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) platformlarında gönüllüler aracılığıyla Adana’da yaşayan çocuklarla buluşuyor.

19 İLDE BİN 753 ÇOCUĞA ULAŞILDI

Allianz Türkiye, program kapsamında çocukların hayatına kattığı değeri ve sosyal etkiyi ölçümlemek için yaptığı araştırmanın sonuçlarını da yayımladı. Rapor, Prof. Dr. Mustafa Levent İnce, Dr. Koray Kılıç ve Serap Sarıkaya tarafından yürütülen ölçme değerlendirme çalışmaları kapsamında oluşturuldu. Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Berna Özdemir konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Programın uygulama sürecinde çocuklar, gönüllü eğitmenler, yöneticiler ve velilerden, katılım memnuniyeti, öğrenme ve uygulamaların yaşama aktarımı ile ilgili toplanan veriler ışığında, çocukların 10 temel hareket becerisinin tamamında, istatistiksel olarak anlamlı gelişim gösterdiği görüldü. Çocuklardan ve velilerden edinilen bilgiler çocukların; programda deneyimledikleri fiziksel etkinlikler ve oyunların yanı sıra araştırma, yeni meraklar edinme, çevresindeki akran ve yetişkinlerle paylaşımda bulunma gibi özellikler kazandığını, bunları program dışındaki yaşamlarına aktardığını gösterdi. Program kapsamında iki senede 19 il ve 21 etkinlik noktasında bin 753 çocuğa ulaştık. 8 yıl sürecek programımız ile daha fazla çocuğa ulaşarak hareket ve spor yoluyla çocukların gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.