Beklentiyi karşılamadı

Yıllık 9 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteyle inşa edilen Çukurova Havalimanı'ndan ilk 6 ayda 2 milyon yolcu yararlandı. 

 

 

YÜZDE 25 KAPASİTE

‘Uluslararası’ ve ‘Bölgesel’ tanımlamalarıyla Şakirpaşa’dan daha fazla iç ve dış hat uçuşların sağlanacağı sözü verilen Çukurova Havalimanı, Adana ve Mersin başta olmak üzere civar kentlerin beklentisini karşılamadı. 2024 yılı Ağustos ayında hizmete giren Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda açılıştan 15 Ocak 2025’e kadar geçen sürede 14 bin 400 ticari uçuşla 2 milyon 157 bin 645 yolcuya hizmet verildi. Yıllık 9 milyon yolcu kapasiteli havalimanından ilk 6 ayda bagaj, kargo ve postadan oluşan 19 bin 24 tonluk yük taşındı. 

SADECE 7 ÜLKE

Faaliyetteki Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı uçuşa kapatarak yerine 608.5 milyon avro harcanarak yapılan Çukurova Uluslararası Havalimanı beklentileri karşılamıyor. Şakirpaşa Havalimanı’ndaki uçuş trafiğinin devam ettirildiği ‘Uluslararası Çukurova Havalimanı’ndan aralarında sadece KKTC, Rusya ve Almanya’nın yer aldığı 7 ülkeye uçuş gerçekleştiriliyor. Ticaretin yanı sıra turizmde de bölgeye daha fazla gelir kazandırması hedeflenen Çukurova Havalimanı’ndan yeni iç ve dış hat uçuşlar bekleniyor. 

MEHMET ULUĞTÜRKAN’IN YAZISI

https://www.refleksgazetesi.com/yazarlar/mehmet-ulugturkan/hani-uluslararasi-havalimanimiz/329/