Bu destek tam Adana için

Büyüme hedefine petrokimya sektörünü ilk sıralara alan Adana için önemli bir fırsat doğdu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, başta kimya olmak üzere birçok ithal ürün için büyük destekler verecek.

 

 

KRİTİK HAMMADDELER

Türkiye ekonomisinin en sorunlu alanı cari açığı azaltmak, katma değeri yüksek üretimi artırmak isteyen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ‘Yükselen Yenilikçi Teknolojiler Çağrısı’ başlıklı destek programını açıkladı. 34 kritik hammadde, 358 yenilikçi teknoloji ve 1058 GTIP kodlu üründe yatırım beklenen desteklerden daha fazla yararlanılması için çalışma başlatan Sistem Global Yönetici Ortağı İbrahim Kumluca, “Vergi indiriminden, nitelikli personele farklı enstrümanlarla sağlanacak desteklerden KOBİ ve büyük sanayi kuruluşlarının yararlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

ALT LİMİT 30 MİLYON TL

Çağrı kapsamında başvurusu yapılacak yatırım projelerinde öngörülen yatırım tutarında alt limitin 30 milyon TL, yazılım projelerinde ise alt limitin 10 milyon TL olduğunu belirten Kumluca, desteklere ön başvurunun 13 Eylül 2024 olduğunu hatırlatarak, “Yatırım ve Ar-Ge ana başlıklarındaki destekler kapsamında KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, yatırım yeri tahsisi, sigorta primi, vergi indirimi gibi birçok enstrüman yer alıyor. Sistem Global ekibi olarak ayrıntıları sunmak üzere yatırımcılarımızı bizimle iletişime geçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.