ÇKA'nın desteklediği 11 girişim yatırımcılarla buluştu

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), yürüttüğü 'Genç Girişimci Destek Programı'nda başarılı olan 11 girişimi 'Çukurova Yatırımcı-Girişimci Buluşması' adlı etkinlikte tanıttı. 'Girişimcilik Ekosistemi Nasıl Geliştirilir?' başlıklı panelin de gerçekleştirildiği etkinliğin açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Mentor Yatırımcı Murat Avcı genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu.

 

 

Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana ve Mersin’de girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak faaliyetlerini sürdürüyor. ÇKA’nın ‘Çukurova Yatırımcı-Girişimci Buluşması’ Adana’da gerçekleştirildi. ÇKA’nın yürüttüğü ‘Genç Girişimci Destek Programı’nda başarılı olan 11 girişimcinin mentorler, girişim sermaye fon yöneticileri, melek yatırımcılar ve ekosistem paydaşlarıyla bir araya geldiği etkinliğin açılışında konuşan ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, “Üniversiteden veya liseden mezun olan gençlerimiz devlette memur olmayı veya kurumsal bir şirkette maaşlı çalışmayı hayal ediyorlar. Biz ise bu gençlerimizin maaşlı iş arayanlar değil, iş fikirleri hayal eden, ürün ve hizmet tasarlayanlar olmalarını arzu ediyoruz. Onların hayal ettikleri bu yolda uygun eğitim ve finansal destek almalarına köprü oluyoruz. Ajansımız tarafından uygulanan Genç Girişimci Destek Programı’nı hayata geçirmiş ve yararlı sonuçlarını almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

KIVANÇ: BÜYÜMENİN FORMÜLÜ GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON

Etkinliğin ana konuşmacıları arasında yer alan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da ekonomik büyümenin en önemli iki yapı taşından birisinin girişimcilik, diğerinin ise inovasyon olduğunu belirtti. Kıvanç, girişimciliğin ekonomi üzerindeki etkisinin kavranmasının sevindirici olduğunu belirterek gençlere seslenen Kıvanç, "Büyük düşünün. Unutmayın ki her şey hayalle başlıyor. En özgür olduğumuz alan bizim hayalimiz. Kimse bizim hayalimize engel olamıyor. Kendinize hedef koymanız çok önemli" ifadelerini kullandı.

Mentor ve Yatırımcı Nuri Murat Avcı da Türkiye'de girişimcilikte devlet desteğinin çok önemli olduğunu belirterek, girişimcilere tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından, VUCA Leaders Nuri Murat Avcı moderatörlüğünde, TRAngels'den Hale Umul, Teknopark İstanbul’dan Ahmet Kerim Nalbant, WePlay Ventures'ten Burak Yılmaz, Domino Ventures'ten Yağız Karadeniz’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Girişimcilik Ekosistemi Nasıl Geliştirilir?’ adlı panelde girişimcilik ekosistemindeki mevcut durum değerlendirildi.

Panelin ardından, Genç Girişimci Destek Programını başarıyla tamamlayan 11 girişimci, projelerini yatırımcılara anlattı. Girişimler arasında bir girişimin 60 milyon TL değerlemesi ile yatırım aldığı, iki girişimcinin Las Vegas CES Fuarı ve Qatar web Summit fuarlarına seçildiği, bir girişimci ise ilk ürün satışını gerçekleştirdiği belirtildi.  

İŞTE ÇKA’DAN 5.5 MİLYON TL DESTEK ALAN 11 GİRİŞİM

V-Risetech (Yapay Zeka Destekli Sanal Mağaza) Captain Edgar Giza (Dijital Video Oyunu) MIOTE (Endüstriyel Cihazların Arızalanmasını Engelleyen Bakım Asistanı) Yerli Teknoloji Yeni Nesil Endüstriyel İstifleme Robotu Üretimi Cyber Tamer (Dijital Video Oyunu) Kanatlı Hayvanlarında RT-PCR temelli Hızlı Tanı ve Teşhis Kiti Akıllı Sera Yönetimi ÇukoDrive (Sanal Ortamda Araç Kullanma Becerilerinin Artırılması) Kablosuz Üretim ve Makine Takip Sistemi Guiderverse (Görme Engelli Bireylere Özel Yapay Zeka Destekli Akıllı Gözlük) Dış Kaynak Oyun Tasarımı