Elektrikli otobüs talebi vatandaştan gelmeli

Temsa CEO'su Tolga Kaan Doğancıoğlu, vatandaşların toplu taşımada çevreci otobüs talep etmesi gerektiğini söyledi. Doğancıoğlu, 'Avrupalı, kullandığı toplu taşıma aracının fosil yakıt kullanmamasını, gürültü çıkarmamasını istiyor. Aynı hassasiyeti biz de duymalıyız' dedi.

Refleks

Ultra hızlı şarj özellikli elektrikli otobüs üretimiyle otomotiv sektöründeki yükselişini sürdüren Temsa, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı. Gazetecilere son dönem faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Temsa CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, Türk otomotiv sektörünün ilk elektrikli yerli otobüsünde seri üretimin başladığını belirterek, “Tamamen kendi mühendislerimizle ürettiğimiz elektrikli otobüsümüzün ilk ihracatını İsveç’e gerçekleştirdik. 15 dakikalık şarjla 80 kilometre yol kat eden elektrikli otobüsümüze yoğun bir ilgi var. Başta Avrupa’da olmak üzere birçok kent artık caddelerinde fosil yakıtlı toplu taşıma aracı istemiyor. Üretim bandından inen ilk araçlarımız İsveç’te kullanılmaya başladı. Geçtiğimiz ay Samsun Büyükşehir Belediyesi de Aselsan işbirliğiyle geliştirilen Temsa Avenue EV’leri toplu taşımada kullanmaya başladı. Gürültüsüz, fosil yakıt kullanmayan bu otobüslerin tüm şehirlerimizde kullanılması çevre ve sürdürülebilirlik açısından önemli. Özellikle üretim merkezimize yakın olan şehirlerimiz başta olmak üzere bu alanda yerel yönetimlerle işbirliği yapmak istiyoruz. Önce vatandaşımızın toplu taşımada gürültüsüz, çevreci ve konforlu otobüsleri talep etmesi gerekiyor. Bu yönde talep artarsa yerel yönetimler dönüşümü hızlandırır” dedi. 

İKİ KARDEŞ MARKA EL ELE

Temsa’da inovasyondan yatırıma her alanda yükselişin devam ettiğini belirten Doğancıoğlu, Skoda Transportation ortaklığına sadece finansman güçbirliği olarak bakılmaması gerektiğini belirterek, “Temsa ve Skoda iki kardeş marka olarak dünya pazarlarında birlikte yürüyor. Özellikle tren, tramvay üretiminde tecrübeli dünya markası Skoda ile daha hızlı yol alacağız. Başta Orta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok pazarda bu ortaklığın gücünü hissetmeye başladık. Üretimden ar-ge’ye kadar her alanda iki markanın gücü yeni dönemde farklı yatırımları da beraberinde getirebilir. Programına demiryollarına 10 milyar dolar yatırmayı planlayan Türkiye de bu ortaklığın önemli projelere imza atacağını düşünüyor” diye konuştu. 

66 ÜLKEDE ON BİNLERCE TEMSA

Temsa Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan da 66 ülkede on binlerce Temsa’nın yollarda olduğunu belirterek, “Tanıtım filmlerimizde mutlaka Adana’dan birkaç kareye yer veriyoruz. Temsa ülkemize sağladığı ekonomik değerle birlikte tanıtımımıza da önemli katkı sağlıyor. Bu çerçevede medya kuruluşlarını da partnerlerimiz arasında görüyoruz. Sizlerle işbirliğine hep açığız” dedi.  

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, Temsa’nın sadece bölgenin değil, ülkenin değeri olduğunu belirterek, Türkiye’nin en etkin medya STK’ları arısında yer alan ÇGC’nin üreten her kurumun yanında olduğunu söyledi. ÇGC Yönetim Kurulu Üyelerinin Temsa ziyaretinde CGC Başkanı Cafer Esendemir’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Mehmet Uluğtürkan, Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri, Mali Sekreter Murat Yonat, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Akköse ve Jale Karaşahinoğlu da hazır bulundu.