İthal ettiğimiz makinenin daha gelişmişini yaptı
Demir-çelik sektörünün 40 yıllık deneyime sahip şirketi Ger Mühendislik, profil hadde tesisinin en önemli aşaması için 'Çoklu Doğrultma Makinesi' üretti. Türkiye'nin ithal ettiği makineyi yerlileştiren Ger Mühendislik, yeni ürünüyle dünya genelinde Alman ve İtalyan markaların hâkim olduğu pazardan pay almaya başladı.
Refleks
Profil hadde tesislerinin doğrultma sürecinde zaman, işgücü ve enerji tasarrufu sağlayan en etkin çözüm Ger Mühendislik’ten geldi. Demir-çelik sektörüne ‘Çoklu Doğrultma Makinesi’ üretmeye başlayan Ger Mühendislik, Türkiye’nin satın aldığı üniteyi rakiplerinden daha üstün özelliklerle birlikte yüzde 45 oranında daha ekonomik olarak mal etmeyi başardı.
Ger Mühendislik Yönetici Ortağı Süleyman Gerdan, demir-çelik sektöründe 40 yılı aşan deneyimle anahtar teslimi haddehaneler kurduklarını ve bu alanda danışmanlık hizmetleri vermeye devam ettiklerini belirterek, “Ar-ge çalışmalarımız sonucu Türkiye’de ilk kez ‘Çoklu Doğrultma Makinesi’ ürettik. Haddelenmiş ürünlerin yüzeylerinde oluşan eğrilikleri düzeltmek için ithal edilen ya da ülkemizde üretilen ‘Tekli Doğrultma Makinesi’nden daha verimli ve birçok alanda tasarruf sağlayan makinemiz şimdiden yurtiçinden ve yurtdışından yoğun ilgi görmeye başladı. Kendi mühendislerimizle geliştirdiğimiz makine haddehanelere yer tasarrufu, daha az personelle çalışma, daha az maliyet, iş kazalarında risk düşürme, enerji tasarrufu, verimlilik ve hız avantajı sağlıyor. Köşebent, I, H, NPU, NPI ve L profil üreten haddehanelerin kullanacağı makinemiz yoğun ilgi gördü” dedi.
Türkiye’nin sektöründe lider şirketi olduklarını, bugüne kadar 125 farklı makine üreterek 43 ülkede var olduklarını belirten Süleyman Gerdan, ‘Çoklu Doğrultma Makinesi’ üretimleriyle pazar paylarının artacağını kaydetti.
KOSGEB DESTEĞİNE TEŞEKKÜR
Makinenin üretiminde en büyük desteği KOSGEB’ten aldıklarını belirten Gerdan, “Çoklu doğrultma makineleri dünya pazarından en büyük payı başta Alman ve İtalyanlar olmak üzere Avrupalı markalar alıyordu. Artık aralarında Türkiye’den ‘Ger Mühendislik’ de olacak. Dünyada yıllık 20 adet olan ‘Çoklu Doğrultma Makinesi’ pazarından ilk etapta yüzde 25’lik bir pay almayı hedefledik. İthal ikame bir ürünü ortaya çıkararak ülkemize döviz kaybettirmediğimiz, hatta ihracatımızla döviz kazandırdığımız için gururluyuz. Burada kendi mühendislerimiz kadar projemize destek veren KOSGEB’e şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.