Tekstilin virüs mesaisi

Çin'de ortaya çıkan Corona virüsü can almaya devam ediyor. Dünya tekstilinin önemli üretim üssü olan Uzak Doğu, virüsün ekonomik zararlarını da görmeye başladı. Birçok dünya markası Uzak Doğu'dan tedariğinin adresini Türkiye olarak değiştiriyor.

Refleks 

SON 2 YILDA YÜZDE 50 KAPASİTE ARTIŞI

Almanya’da gerçekleştirilen ‘Münich Fabric Start Fuarı’nda ziyaretçilerin Çin ve Uzakdoğu stantlarına uğramaktan imtina ettikleri bildirildi. Dünyanın en ünlü konfeksiyon markalarının kumaş tedarikçisi Bossa Denim’in Genel Müdürü Onur Duru, Çin’de ortaya çıkan Corona virüsü nedeniyle Uzak Doğu’dan tekstil ve konfeksiyon ürünü ithal eden markaların önlem almaya başladığını söyledi. Duru, “Bu duruma elbette sevinecek değiliz. Görünen o ki, tekstil firmalarımızın olağanüstü gelişme karşısında daha fazla gayret göstermesi gerekecek” dedi. Çukurova Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı’nda yazarımız Esra Özden’le tekstil sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Duru, “Bossa’nın son iki yılda kapasitesini yüzde 50 artırdığını anlattı.   

 SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ORGANİK ÜRÜNLER

Bossa Genel Müdürü Onur Duru, “Kalitemizle tercih nedeniyiz. Ar-Ge Merkezimiz sürekli yeni kumaşlar geliştiriyor. Dünya tekstil arenasının denim bölümünde Türkiye’nin  önemli yeri var. Bossa da bu öncülüğün lokomotifliğini yapıyor. O yüzden sorumluluğumuzu biliyor, inovatif, katma değeri yüksek denim kumaş üretimimizi Ar-Ge’mizin desteğiyle her geçen gün geliştiriyoruz” dedi. Denim ve spor giyim kumaşta üretimlerinin yüzde 75’ini ihraç ettiklerini belirten Bossa Genel Müdürü Onur Duru, başta gelişmiş ülkelerde olmak üzere konfeksiyon üreticisinden tüketiciye çevre hassasiyetinin arttığını bunun da sürdürülebilir materyallerle ve organik ürünlerle üretime ilgiyi artırdığını söyledi.  Duru, Bossa’nın ABD pazarına ve Çin’deki niş markalara kumaş ihracatı için yoğunlaştığını anlattı.