Vanilya kokulu çöp torbaları tezgâha çıktı
Doğa dostu çöp torbaları üreten Ersoplast, çek-al büzgülü çöp torbalarını pazara sundu. Mutfak tezgâhlarında tıpkı peçete kutusu gibi yerini alan ‘Ersopack’ marka vanilya kokulu çöp torbaları tüketicinin beğenisini kazandı.
Refleks
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 18 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 22 bin metrekarelik alanda yer alan iki tesiste geri dönüşümden granül plastik hammadde ve çöp torbaları üreten Ersoplast Anonim Şirketi, yeniliklerle büyüyor. Ahmet Ersoy, Mehmet Fatih Ersoy, Meryem Melike Ersoy ve Zehra Ersoy’un yönetimindeki Ersoplast, aylık 1600 ton geri dönüşüm hammadde ve 1000 ton çöp torbası üretiyor. Şirket Yönetici Ortağı Mehmet Fatih Ersoy, Ersoplast’ın sektördeki en yeşil üretim tesislerine sahip olduğunu belirterek, “Geri dönüşüm tesislerimizde, doğadan ve diğer tüm atık oluşturan kaynaklardan toplanan atıkları ayrıştırıp temizliyoruz. Daha sonra bu atıkları granül hammadde haline getiriyor, doğaya saygılı ve sürdürülebilir çevre anlayışı ile üretim yapıyoruz. Tesislerimizde toplamda 3800 kw (1530 kwp) güneş enerjisinden elektrik üretiliyor. Ürünlerimizin yüzde 90’ı geri dönüştürülmüş plastik atıklardan üretiliyor” dedi.
ÜRÜNLERİN YÜZDE 80’İ İHRACATA
Büzgülü kokulu çöp torbalarından medikal çöp torbalarına, emniyet şeritlerinden kargo poşetlerine kadar geniş bir üretim çeşitliliğine sahip olduklarını anlatan Ersoy, tüm üretimlerinin TSE standartlarıyla gerçekleştiğini belirterek, “Üretimimizin yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Bu ihracatın yüzde 60’ını İngiltere’de bulunan firmamız ECO360 Group, Avrupa ülkelerine dağıtıyor. Yanı sıra İsrail’e de ihracatımız var. Hedefimizde ABD pazarı var. Yakın gelecekte ürünlerimiz ABD pazarında da yer alacak. Hem nihai ürünlerimiz olan farklı özellikteki çöp torbalarını hem de bu ürünlerin üretimi için gerekli granül ihracatını sürdürüyoruz. Üretimimizde otomasyon süreçlerini geliştiriyoruz. Bu çerçevede dijital dönüşüm çalışmalarına hız kazandırdık. Bütün bu çabalarımız bir taraftan ülke ekonomisine değer kazandırırken diğer taraftan geri dönüşüm faaliyetimizle daha temiz bir dünyaya katkı sağlıyor” diye konuştu.
MEDİKAL SEKTÖRÜNE TEK KULLANIMLIK TULUM (ÖNLÜK)
Pandemi sürecinde kapanan kafe, lokanta gibi tesislerde çöp torbası kullanımının azaldığını, bunun da sektöre olumsuz yansıdığını belirten Mehmet Fatih Ersoy, “Ancak bu durumu olumluya çevirebilecek yenilik ve hamleler yaptık. Örneğin sağlık kuruluşları için ürettiğimiz tek kullanımlık tulumlar (önlükler) pazarda ilgi gördü. TOBB’un araştırması çerçevesinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında yer aldık. Bunda, gerçekleştirdiğimiz inovasyon ve ar-ge çalışmalarının önemli payı var. Örneğin çöp torbasını tıpkı peçetede olduğu gibi şık bir kutunun içerisine koyduk. Patentini aldığımız bu ürünü kullanan tüketici, artık çöp torbalarını çekmecelerde aramak zorunda kalmıyor. Tezgâh üzerine konan paketten ‘çek-al’ yöntemiyle vanilya kokulu çöp torbasını rahatlıkla kullanabiliyor. Bu yöndeki yeniliklerimize devam edeceğiz” diye konuştu.