"Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan Renkler" sergisinin ilk durağı Adana
Finansın yanı sıra eğitimde ve kültür sanatta da sınırları kaldıran Yapı Kredi 2019 yılında Türkiye'nin dört bir yanına taşıdığı 'Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan Renkler' sergisini, bu yıl ilk kez Adana'da sanatseverlerin beğenisine sundu. Banka, kültürün ve sanatın korunarak gelecek kuşaklara aktarılması hedefiyle uzun yıllar önce kurduğu Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan önemli seçkileri ülkemizin farklı şehirlerinde sanatseverlerle buluşturuyor.
Refleks
Resimden sikkeye, tombaktan nadir kitaba kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsayan, kültür hazinesi niteliğindeki koleksiyonundan seçilen eserler, Türkiye’nin kültür sanat hayatına renk katıyor. Bursa, Ankara, İzmir ve Antalya’nın ardından 7 Mart’ta Adana Onatça Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen özel bir davetle açılan “Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler” sergisi Adanalı sanatseverlerden büyük ilgi gördü.
HOCA ALİ RIZA’DAN SELAHATTİN GİZ’E, TOPLAM 119 ESER
Sergi, Yapı Kredi koleksiyonundan peyzaj, natürmort, figüratif resim, istihsal, soyut, güncel sanat, Hoca Ali Rıza’nın desenleri ve suluboya resimleri, Selahattin Giz Fotoğrafları olmak üzere 8 ayrı bölümden oluşuyor. Sergide Hoca Ali Rıza’dan Selahattin Giz’e toplam 119 eser bulunuyor. Yapı Kredi’nin kuruluşunun onuncu yılı şerefine düzenlediği ve kendisine “kültür sanat ödülü veren ilk banka” unvanını kazandıran “İş ve İstihsal” konulu resim yarışmasına katılan değerli eserler de sergileniyor.
Sergide; Halil Paşa, Şevket Dağ, Sami Yetik, Nazmi Ziya, Ayetullah Sümer, Cemal Tollu, Cevat Dereli, Selim Turan, Abidin Dino, Ömer Uluç, Aliye Berger, Nejad Melih Devrim, İbrahim Çallı, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nuri İyem ve İbrahim Balaban gibi Türk resim sanatına damga vuran ressamların yanı sıra yurt dışından sanatçıların eserleri de yer alıyor. Louvre Müzesi’nde de eserleri bulunan Francesco Casanova’ya ait 1754 tarihli “Viyana Kuşatması” adlı eser, Yapı Kredi Koleksiyonu’nda bulunan en eski eser olmasıyla dikkat çekiyor.
“Yapı Kredi Koleksiyonu’ndan Renkler” 8 Mart – 13 Mayıs 2020 tarihleri arasında Adana Onatça Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak gezilebilecek.