ASHİB’den yeni pazarlara erişim hamlesi

ASHİB'den yeni pazarlara erişim hamlesi

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) tarafından, dış pazarlarda sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla 5 ildeki 27 ihracatçı firmanın temsilcisine Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile uluslararası ticarette istihbarat eğitimi verildi. ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, “Sektörümüzün ihtiyaçlarını tespit ederek, sektörel ticaret heyeti, fuar katılımı, alım heyeti gibi etkinliklerle yeni pazarlara açılmayı hedefliyoruz” dedi.

31 Ekim 2019 - 10:25 - Güncelleme: 31 Ekim 2019 - 10:36

Refleks 

ASHİB’in Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörünün Uluslararası Pazarlarda Sürdürülebilirliğinin Sağlanması isimli ur-ge projesi kapsamındaki Uluslararası Ticarette İstihbarat Eğitimi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) hizmet binasında gerçekleştirildi. ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz’ın ev sahipliği yaptığı etkinlikte Adana, Mersin, Kayseri, Hatay ve Konya’da faaliyet gösteren 27 ihracatçı firma temsilcisi, uluslararası ticarette istihbarat konusunda detaylı bilgilendirildi. 


‘Irak’taki istikrarsızlıklar nedeniyle yeni pazarlara açılmak zorundayız’ 

Seminerin açılışında konuşan ASHİB Başkanı Ali Can Yamanyılmaz, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü’nün geçen yıl ülke genelinde 2,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, ASHİB’in payının ise 355 milyon dolar katkı verdiğini belirtti. Ali Can Yamanyılmaz uygulamaya koydukları Uluslararası Pazarlarda Sürdürülebilirliğinin Sağlanması Projesi’nde sektörün ihtiyaçlarını tespit ederek, sektörel ticaret heyeti, fuar katılımı, alım heyeti gibi etkinliklerle yeni pazarlara açılmayı hedeflediklerini vurguladı. 

Sektörün ana pazarı olan Irak’taki istikrarsızlıklar nedeniyle yeni pazarlara açılmanın zorunlu hale geldiğini kaydeden Yamanyılmaz, “Bu projemizde Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın temsilcilerinin eğitim, danışmanlık gibi faaliyetlerle ihracat için temel bilgilerle donatılmasını, ihracat yapmakta olan firmaların ise almış oldukları eğitimle hem var olan ticari bağlantılarını güçlendirmelerini, hem de yeni bağlantılar kurmalarını amaçlıyoruz” dedi.

‘2023 ihracat hedefimiz 3 milyar dolar’

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’de 3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirme hedefine koşar adım ilerlediklerinin altını çizen Yamanyılmaz, “Ülkemizin ekonomik şartları göz önüne alındığında ihracatın temel kalkınma aracı olduğu aşikardır. Kalkınmayı hızlandırmamız için de ihracatımızı arttıracak faaliyetleri gerçekleştirmek zorundayız. Sektör ihracatında birliğimizin payını arttırmaya yönelik dünyadaki yenilikleri, teknolojik gelişmeleri ve ar-ge faaliyetlerini yakından takip etmemiz gerekiyor. Bu eğitimde markalaşmaya destek verilmesini, var olan algının güçlendirilmesini, firmalar arasında kümelenme ve işbirliğinin artırılmasını, ortak yurt dışı pazarlama ve sektörel organizasyonlara ağırlık verilmesini hedefliyoruz” diye konuştu. 




Bu haber 1586 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muhteşem akşam
Muhteşem akşam
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi