Beta Enerji’den SPK’ya halka arz başvurusu

Beta Enerji’den SPK’ya halka arz başvurusu

Türkiye’nin köklü transformatör markası Beta Enerji, halka arz kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurdu. Şirketin İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Ünal, “Dünya markası Beta Enerji’yi daha da güçlendirecek adımlarımız kapsamında SPK başvurumuzu yaptık” dedi.

17 Ekim 2024 - 16:57

 

 

Elektrifikasyon sektöründe ihtisaslaşmış yapısıyla öne çıkan ve Türkiye’nin önde gelen transformatör üreticilerinden Beta Enerji, şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) ile Yatırım Finansman Menkul Değerler'in (YF) eş liderliğini üstlendiği halka arzda, 47 milyon 250 bin TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 5 milyon 250 bin TL nominal değerli paylar ortak satışı şeklinde olmak üzere toplam 52 milyon 500 bin TL nominal değerli paylar, sabit fiyatla talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemiyle satışa sunulacak.

YÜZDE 30 TEMETTÜ HEDEFİ

Beta Enerji İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Ünal, “Halka arzla beraber kurumsallığımızı üst seviyelere taşımayı, şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkelerini güçlü şekilde uygulamayı, marka bilinirliliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz. Halka arzdan elde edeceğimiz gelirle yeni yatırımlarımızı finanse ederek bu yatırımlarımızı hızla tamamlamayı, daha yüksek üretim kapasitesine erişmeyi, katma değerli yeni ürün üretiminde artış sağlamayı ve işletme sermayemizi güçlendirmeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda şirketimizin sektördeki konumunu daha da yukarı taşıyacağımıza inanıyoruz. Yıllık dağıtılabilir karımızın asgari yüzde 30'unu temettü olarak dağıtmayı hedefliyoruz” dedi.

YÜZDE 45’İN ÜZERİNDE CİRO ARTIŞI

Şirketin bugünkü konumu ve gelecek hedefleri hakkında da bilgi veren Ünal, şöyle konuştu: “Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 22 bin 680 metrekare kapalı alan olmak üzere toplamda yaklaşık 63 bin 680 metrekare alanda farklı tip güç ve gerilimlerde yağlı ve kuru tip dağıtım transformatörü, güç transformatörü ve köşk üretimine devam ediyoruz. Adana'daki tesislerimizin yanı sıra Almanya, Ukrayna ve Amerika bölgelerinde de dağıtım ağına sahibiz. Yurt içi satışlarımızın yanı sıra kurulduğumuz günden bu yana 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdik, ülkemize döviz girdisi sağladık. 2023 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 45,2 artış ile yaklaşık 3.143,7 milyon TL ciro elde ettik. 2024 yılının ilk 6 ayında ise ciromuz yaklaşık 1.435,1 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde satışlarımızın yaklaşık yüzde 57'sini yurt içi, yüzde 43'ünü ise yurt dışı satışlarımız oluşturdu. Brüt karımız yaklaşık 619,1 milyon TL, brüt kar marjımız ise yaklaşık yüzde 43,1 olarak gerçekleşti. Ürünlerimize olan talep, maliyet kontrolümüz, Ar-Ge ile ürün çeşitliliğini ve üretim kapasitemizi artırmamız ve dış pazarlara yönelmemiz brüt kar marjımızı artırmada etkili oldu.”

KAPASİTEMİZ 3 KAT ARTACAK

Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda artan talebi karşılamak için yeni bir fabrika yatırımına da başladıklarını belirten Ünal, “Adana'da yaklaşık 115 bin 155 metrekare büyüklüğe sahip yeni üretim tesisi için çalışmalara devam ediyoruz. Tek çatı altında Avrupa'nın en büyük enerji ve teknoloji kampüslerinden biri olması hedeflenen yeni tesisimizin yaklaşık 65 bin metrekaresini üretim tesisi, yaklaşık 20 bin metrekaresini ise çalışan mutluluğuna odaklanan sosyal alanlar olarak planladık. Fabrikamızın inşaat işlemlerinin ve makine kurulumlarının 2025 yılı içerisinde tamamlanmasını ve 2026 yılının sonlarında ise fabrikamızın tam kapasite kullanıma hazır hale gelmesini öngörüyoruz. Yeni fabrikamızın devreye alınmasıyla birlikte üretim kapasitemizin en az 3 kat artmasını hedefliyoruz.”

 

Bu haber 2542 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adana’nın 33 başarılı kadını galada buluştu
Adana’nın 33 başarılı kadını galada buluştu
“Misis, önemli değerlerimizden biri”
“Misis, önemli değerlerimizden biri”