BOSSA emektarlarının örnek dayanışması

BOSSA emektarlarının örnek dayanışması

Türk tekstil endüstrisinin beşiği sayılan Adana’da 1951 yılında kurulan ve 54 yıl boyunca Türkiye ekonomisine güç veren Bossa Tekstil Fabrikası’nın emektar çalışanları dayanışma etkinliğinde hasret giderip, dernekleşme yolunda ilk adımı attı.

07 Aralık 2021 - 23:04 - Güncelleme: 13 Aralık 2021 - 14:37


Sabancı Holding’in temelini atan merhum Hacı Ömer Sabancı’nın kurduğu ilk sanayi kuruluşlarından olan Bossa Tekstil Fabrikası’nın çalışanlarını yıllar sonra bir araya getiren organizasyonun mimarlarından Recep Nur, Bossalıları dernek çatısı altında buluşturup büyük bir aile olmayı hedeflediklerini belirtti. Geçmişte binlerce Adanalıya istihdam sağlayan Sabancı Ailesi’nin merhumlarını dualarla yâd eden Bossalılar, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’yı da kuracakları derneğin ‘Onursal Başkanı’ ilan etti.

Yüreğir Belediyesi Hayme Ana Kına Konağı’nda gerçekleştirilen Bossalılar Buluşuyor Toplantısı’nda Bossa Tekstil Fabrikası’nda ter döken ve yarım asırlık süreçte Türkiye’nin dört bir yanına dağılan emektarlar bir araya geldi. Recep Nur ve Mustafa Durmaz’ın sosyal medya üzerinden iletişim sağlayarak düzenlediği anlamlı etkinlikte buluşan Bossalılar, hasret giderirken duygu dolu anlar yaşandı.

‘BOSSA, BİR FABRİKA OLMANIN ÖTESİNDE ANLAMLAR TAŞIYORDU’
Bossalılar Buluşuyor Toplantısı’nın açılışında konuşan Recep Nur, 54 yıl boyunca üretim gücüyle Türkiye’nin kalkınmasına destek veren Bossa’nın çalışanları için bir fabrika, bir işyeri olmanın ötesinde anlamlar taşıdığını vurgulayıp, “Sabancı Ailesinin ilk göz ağrısı Bossa, ülkemizin en büyük entegre tekstil kuruluşlarının başındaydı. 3 bine yakın çalışanıyla büyük bir aile olan Bossa,  Sabancı Ailesi içinde sadece ticari değere sahip olan bir işletme değildi. Merhum Sakıp Sabancı, 1955 yılında Bossa Un Fabrikası’ndaki genel müdürlük görevinden sonra Bossa Tekstil Fabrikası’nda genel müdür yardımcısı olarak çalışmaya başlamıştı. Sakıp Sabancı, teyzesinin kızı Türkan Civelek ile Bossa’nın bahçesinde yapılan bir düğün töreniyle 1957 yılında evlenmişti. İplik, dokuma, boyama ve terbiye prosesleriyle pazara yüksek kalitede mamul kumaş sunan Bossa, yarım asrı aşkın mazisinde patronuyla, yöneticisiyle ve çalışanlarıyla örnek bir aile olmuştu. Şimdi biz bu büyük ailenin yeniden bir araya gelmesi için işaret fişeğini ateşliyoruz.” dedi.

MUTLULUĞUMUZU DA ACIMIZI DA BİRLİKTE YAŞAYALIM İSTİYORUZ’
Sosyal medyada kurdukları Bossa Çalışanları Yardımlaşma Dayanışma Grubu’nun her geçen gün üye sayısının arttığını, artık dernekleşme zamanının geldiğini kaydeden Recep Nur, “Amacımız Bossa çalışanları arasında birlikten güç doğar anlayışıyla dayanışma ruhunun pekişmesini sağlamaktır. İstiyoruz ki, Bossa camiası büyük bir aile olsun. İstiyoruz ki, düğünlerimizde mutluluğumuzu, cenazelerimizde acılarımızı paylaşalım. İstiyoruz ki, birbirimize destek vererek, omuz omuza yürüyerek sıkıntıları, zorlukları birlikte aşalım. İlkini gerçekleştiğimiz bu toplantı bizlere tüm bunları başarabileceğimizi gösterdi. Bossa Çalışanları Yardımlaşma Dayanışma Grubu’na dernekleşerek tüzel kişilik kazandırıp, hedeflerimize daha hızlı adımlarla ilerleyeceğiz.” diye konuştu.
Gün boyu devam eden etkinlikte, Bossa Tekstil Fabrikası’nın tarihi fotoğrafları etkinliğe katılan en kıdemli Bossa çalışanlarına hediye edildi. Bossalılar, Adana’nın kültür mirası Tepebağ evlerinin mimarisine uygun şekilde yapılan
Hayme Ana Kına Konağı’nın eşsiz atmosferinde sohbetler edip, anılarını paylaşarak dostluklarını pekiştirdiler. 

Bu haber 5782 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muhteşem akşam
Muhteşem akşam
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi