Farklı ve etkin sosyal girişim modelini hayata geçiren Sabancı Topluluğu, Sabancı Gençlik Seferberliği kapsamındaki 9 ve 10’uncu Teknoloji ve Etki Merkezi’ni Adana’da faaliyete geçirdi.
Adana Çukurova Teknokent’te hizmete giren TEMSA Teknoloji ve Etki Merkezleri’nin açılışı, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Alparslan Türkeş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Sabancı Holding Mobilite Çözümleri Grup Başkanı Cevdet Alemdar ve TEMSA CEO’su Evren Güzel’in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katıldığı törenle gerçekleştirildi.
AKADEMİSYEN VE ÖĞRENCİLER YARARLANACAK
Sabancı Holding Mobilite Çözümleri Grup Başkanı Cevdet Alemdar da gençlere güvenmenin, gençlerin arkasında durmanın Sabancı’nın en büyük değerlerinden biri olduğunun altını çizerek, “Gençlerimizin müthiş bir potansiyeli var. Biz de bu potansiyeli ortaya çıkarmak için, 100 yıllık Sabancı sorumluluğuyla, Sabancı Gençlik Seferberliği’ni hayata geçirdik ve ‘Beyin göçünü beyin gücüne dönüştüreceğiz’ dedik. Bu doğrultuda Sabancı’nın 100’üncü yılındaki ilk iki Teknoloji ve Etki Merkezi’ni Adana’da açıyoruz. Bu merkezlerimizle Sabancı’nın tüm teknoloji altyapısını, bilgi birikimini gençlerimize ve akademisyenlerimize açıyoruz” dedi.
MOBİLİTE ÇÖZÜMLERİN EKOSİSTEMİNİ KURACAĞIZ
TEMSA’nın Türkiye ile dünya arasında bir üretim ve inovasyon köprüsü kurduğunu vurgulayan TEMSA CEO’su Evren Güzel de “Elektrikli araçlarımız, batarya teknolojilerimiz ve akıllı çözümlerimizle mobilitenin geleceğinde söz sahibi bir şirketiz. Teknoloji ve Etki Merkezleri’mizle birlikte bu liderliğimizi daha da pekiştireceğiz. TEMSA Teknoloji ve Etki Merkezleri, yalnızca TEMSA için değil, Türkiye’nin teknoloji ve sanayi ekosistemi için de bir dönüm noktası olacak. Burayı, alışılmış bir Ar-Ge merkezinin ötesinde, inovasyonu yaşam tarzı haline getiren bir platform olarak tasarladık. Genç mühendislerimizin ve araştırmacılarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürebileceği alanlar yarattık. Burada üniversiteler, start-up’lar, sanayi kuruluşları ve genç yeteneklerin bir araya gelerek ortak projeler geliştirebileceği, geleceğin mobilite çözümlerine şekil vereceği bir ekosistem hayata geçecek. Nasıl ki yıllar önce Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsünü, Avrupa’nın ilk şehirler arası elektrikli otobüsünü Adana’da ürettiysek, bu merkezlerle birlikte sürdürülebilirlik ve mobilite odaklı daha birçok yeni teknolojiyi de burada, Adana’da, gençlerimizle birlikte geliştirmeye odaklanacağız” dedi.
YAPAY ZEKANIN EN İLERİ UYGULAMALARI KULLANILACAK
TEMSA Teknoloji ve Etki Merkezleri, mobilite çözümleri alanında farklı disiplinlerde eğitim gören üniversite öğrencilerine staj ve iş bulma gibi olanakların yanı sıra, start-up’lar ve yatırımcılarla buluşma imkânı sağlayacak. Yapay zekâ, Zerotech ve kodlama gibi teknik eğitimlerin sunulacağı merkezlerde; mülakat teknikleri ve strateji gibi soft skill eğitimler, keynote konuşmacılar, ideathon ve hackathon etkinlikleri ile mentorluk programları da düzenlenecek. Öğrenciler, filtre sistemleri ile soru grubu oluşturulmasını sağlayan yapay zekâ destekli telemetri sisteminden faydalanmanın yanı sıra yazılımı da geliştirecek ve sorgulama kapasitesini genişletecekler. Ayrıca kurulacak alarm sistemleri ile kritik süreçleri e-mail ile takip edebilecekleri programları ekleyecekler.
YORUMLAR