Geliri 30’a katlayabiliriz

Geliri 30’a katlayabiliriz

Sağlık turizmi için son 10 yıldır önemli adımların atıldığı Adana, direkt uçuş sıkıntısı nedeniyle çevre ülkelerden yeterince hasta alamıyor. Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Başkanı Dr. Halis Bayrak, “Uçuş sorunu çözülse, yabancı hasta sayısı 30 katına çıkar” dedi.

23 Ocak 2019 - 12:52

 REFLEKS

Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Başkanı Dr. Halis Bayrak, sağlık turizmi için havayolu ulaşımının öneminin altını bir kez daha çizdi. Refleks’e konuşan Dr. Bayrak, kentteki hastanelerin sağlık turizmi için her türlü altyapıya sahip olduğunu belirterek, tek eksiğin ‘direkt uçuşlar’ olduğunu vurguladı. Dr. Halis Bayrak, “Çukurova Bölgesel Havalimanı açıldığında bölgemizdeki ülkelere direkt uçuşlar da başlayacak. Böylece yabancı hastaların Adana’ya gelmemesi için hiçbir neden kalmayacak” dedi.

 

HEPİMİZ SIÇRAMAYA HAZIRIZ

Adana’daki gerek kamu, gerekse özel sağlık kuruluşlarının tamamına yakınının sağlık turizmi için alt yapı ve personel hazırlığını yaptığını kaydeden ASTD Başkanı Dr. Halis Bayrak şöyle konuştu: “Doktor, hemşire, tekniker, teknisyen ve yardımcı personel konusunda sıkıntımız yok. Teknolojide dünya standartlarını Adana sağlık camiası olarak yakalamış durumdayız. Sağlık turizmi için hastanelerin çoğunda İngilizce, Arapça, Kürtçe bilen personel var.”

 

HASTA GELİYOR AMA AZ

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Halis Bayrak, kentteki özel hastanelerin çoğunun halihazırda Irak, Suriye, İran ve diğer Ortadoğuülkelerinden, hatta Avrupa’dan gelen yabancı hastalara sağlık hizmeti sunduğunu belirtti. Dr. Bayrak, “Elimizde net bir sayı yok ama Adana’da tedavi olan yabancı hasta sayısı yılda 10 bini buluyordur. Ancak Adana’nın potansiyelini dikkate aldığımızda bu sayı, hepimizi üzecek seviyede düşük. Adanasağlık turizminde çok daha iyisini hak ediyor” dedi.

 

YILDA 300 BİNİ BULABİLİRİZ

ASTD Başkanı Dr. Halis Bayrak, kentte sağlık turizminin istenen seviyeye gelememesinde en büyük sıkıntının ‘direkt uçuşlar’ konusunda yaşandığını vurguladı. Dr. Bayrak, “Şu anda bölge ülkelerinden Adana’ya yeterli seviyede direkt uçuş yok. Dolayısıyla hastalar İstanbul ve Ankara gibi başka kentleri tercih ediyor. Çukurova Bölgesel Havalimanıyapıldığında bu sorunumuz çözülecektir. Mevcut Adana Havalimanı ise bu konuda yetersiz. Direkt uçuş sorunu çözüldüğünde, Adana’nın kısa vadede her yıl en az 250-300 bin yabancı hastayı ağırlayacağını tahmin ediyoruz. Uzun vadede yarım milyona ulaşmak hiç zor değil” diye konuştu.

 

ÇOK YÖNLÜ BİR ALAN

Sağlık turizminin kent ekonomisine ve sektöre çok yönlü katkı koyduğunu belirten Dr. Bayrak şöyle devam etti: “Öncelikle yabancı hastaların ekonomik getirisi hastaneler için başlı başına bir kazanç. Öte yandan hastalar genellikle 2-3 yakınıyla birlikte geliyor. Bu kişiler otellerde konaklıyor, restoranlarda yemek yiyor, taksiye biniyor, alışveriş yapıyor, tarihi ve turistik yerleri geziyor. Döndüklerinde Adana’yı çevrelerindeki insanlara öneriyor. Diğer yandan yabancı hastaların getirdiği hareketlilik, hastanelerin kendilerini daha iyi geliştirmelerine destek oluyor.”

Bu haber 5307 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
‘İş’te başarının 5’li formülü
‘İş’te başarının 5’li formülü
Kadınların sorunu girişimcilikle çözülür
Kadınların sorunu girişimcilikle çözülür