REFLEKS
Seiko Optik’in, Türkiye genelinde göz sağlığı ve gözlük kullanımı konusuna dikkat çekmeyi amaçladığı ve toplum bilinçlenmesine yönelik başlattığı ‘Gözümün Değeri’ projesi bu güne kadar 11.361 kişiye ulaştı. Karanlık odada görüş deneyimi ile göz sağlığına önem verilmediğinde en basit gündelik aktivitelerin bile zorlaştığının altını çizen marka, düzenli göz muayenesinin gerekliliğine ve kaliteli gözlük camı kullanımının önemine dikkat çekiyor. Trabzon, Antalya ve Ankara’da başarılı etkinlikler gerçekleştiren Seiko Optik, projeyi Adanalılarla buluşturuyor.
GÖZÜNÜZÜN DEĞERİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?
Farklı yaşam tarzları ve kullanım alanlarına göre özel optik camlar üreten Seiko Optik, görme sorunlarına çözüm oluşturuyor. Göz sağlığına gereken önemin ‘zamanında’ verilmesi için Türkiye genelinde ‘Gözümün Değeri’ projesini başlatan marka, sosyal duyarlılık oluşturmayı hedefliyor.
Seiko Optik, 26-27 Nisan tarihlerinde Mithat Saracoğlu Caddesi’nde konumlandırılacak 4 m²’lik özel alanda katılımcılara karanlık odada görüş deneyimi yaşatacak. Katılımın ücretsiz olacağı etkinlikte katılımcılardan, karanlık odada verilen görevleri tamamlaması istenecek. Seiko Optik, bu proje ile karanlık bir alanda en basit gündelik aktiviteleri yapmanın zorlaştığının altını çizerek göz sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Görme yetisinin insan hayatındaki önemine vurgu yapan marka, projeyi diğer şehirlere de taşıyarak daha çok kişiyi bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
RAKAMLAR ENDİŞE VERİCİ, GÖZ SAĞLIĞINA YETERİNCE ÖNEM VERİLMİYOR
Türkiye’de göz muayenesi yeterince önemsenmemekle birlikte, bireylerin bir bölümü de bilinçli değil. Genç nüfusun %50’si görme sorunu yaşıyor, bu oran 40 yaş üzeri kişilerde %75’e çıkıyor. Numaralı gözlük kullanımı da %18 ile oldukça düşük... Yılda ortalama 15 milyon gözlük camı kullanılıyor. Bu oran; Avrupa’da %50, Japonya’da %52, Avustralya’da %49, Asya’da %18 ve Ortadoğu’da %15 civarında. Rakamlar ve bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Türkiye göz sağlığına önem vermiyor. Birçok kişi, her yıl yaptırması gereken göz muayenesini aksatıyor, çocukluk çağı görme bozukluklarını önemsemiyor ve yeni doğan bebeklerde göz muayenesinin hayati öneme sahip olduğu bilinciyle hareket etmiyor. Teknoloji kullanımın yaygınlaşmasıyla birlikte, sürekli ekrana bakmaya bağlı göz bozukluğu vakalarında da büyük bir artış var. Devamlı yakın ekranlara bakmak gözü tembelleştiriyor ve uzağı görememeye başlıyoruz. Türkiye’de, %65 civarında miyop (uzağı net görememe) hastası var. Görme bozuklukları yaşam konforunu olumsuz etkilerken; diyabet, yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı gibi birçok rahatsızlığın da temelini oluşturabiliyor.
YORUMLAR