Potansiyeline göre turizm gelirlerinden yeterince yararlanamayan Adana’da sektöre insan kaynağı yetiştirecek önemli adım, Çukurova Üniversitesi’nden geldi. ÇÜ’nün Yumurtalık’ta genç, kadın ve dezavantajlı grupları turizm neferi yetiştirecek projesi destek aldı. Projenin destek sözleşmesini ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ve ÇKA Genel Sekreteri Rifat Duran imzaladı.
- Adana turizmine insan kaynağı yetiştirilecek
- Yeni rektörler görevlerine başladı
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, devir teslim törenleri ile görevlerine başladı.
- Yapay zekânın ‘organik zekâsı’ olmalısınız
Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, “İntegralin müfredattan çıkarıldığı bir dönemde yapay zekânın kullanıcısı nasıl oluruz bilmiyorum ama moral bozmadan, her yaştan her alandan katılımcılarla bu alanın oyun kurucusu olmak zorundayız” dedi.
- ‘Yatırım Bakanlığı’ olmadan olmaz!
SASA Polyester Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Şeker, Türkiye ekonomisinde yükselişin ‘Yatırım Bakanlığı’yla sağlanabileceğini söyledi. Çinli rakibinin petrokimya yatırımına karar verdikten 24 ay sonra üretime geçebildiğini belirten Şeker, “5 yıldır neredeyse başvuru yapmadığım kamu kuruluşu kalmadı. Hala üretime geçemedim. Yatırımcının tek muhatabı Yatırım Bakanlığı olmalı” dedi.
- İnternetsiz teknokent!
Adana’da üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve ar-ge yapacak şirketlere üs olmak amacıyla kurulan Çukurova Teknokent’te günlerdir internet yok. Kendi cep telefonlarıyla internete giriş yaparak iş yapmaya çalışan ar-ge şirketlerinin temsilcileri, sorunu çözecek muhatap bulamıyor.
- Zor döneme deneyimli isim
Küresel ısınma, pandemi ve savaşla arz sıkıntısı başta olmak üzere birçok sorunun yaşandığı tarımsal üretim sürecinde Tarım ve Orman Bakanlığına Prof. Dr. Vahit Kirişçi atandı.
- LÖSEV’den Osmaniye ziyareti
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Adana İrtibat Ofisi yetkilileri Osmaniye’de kurumları ziyaret ederek LÖSEV çalışmaları ve bölgede LÖSEV faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.
- Geleceğin teknolojisine yön verenler bu merkezde yetişecek
Küresel oyun pazarı her geçen gün büyürken, İstinye Üniversitesi (İSÜ) bünyesinde açılan Dijital Oyun Geliştirme ve Animasyon Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerine başladı. Merkezde dijital oyunun yanı sıra modelleme, animasyon, çizgi film, reklam filmi, yazılım ve sanal gerçeklik benzeri alanlarda da projeler geliştiriliyor.
- Proje “KIRKEP” tamamlandı
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik Platformu iş birliğiyle yürütülen “Kırsal ve Kentsel Ekonomilerin Entegrasyonu Projesi (KIRKEP)” tamamlandı.
- Atatürk, kurtuluşun tüm planlarını Adana'da yaptı
Gazeteci-yazar Mehmet Uluğtürkan, Atatürk’ün 1918’in Kasım’ında 11 gün kaldığı Adana’da kurtuluşun tüm planlarını yaptığını söyledi. “Adanalıların Toroslarda verdiği destansı mücadele olmasa Türkiye’nin güney sınırı Niğde olurdu” diyen Uluğtürkan, Kurtuluş Savaşı’nda ilk ateş emrinin de Atatürk tarafından 5 Kasım 1918’de İskenderun’da batırılan İngiliz gemisi için verildiğini söyledi.
- 1 kadavra 5 nefes
33 yaşında bir kişinin ateşli silahla yaralanma sonucu iki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, bağışlanan organları, ihtiyacı olan hastalar için umut oldu. Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde yılın son gününde, Prof. Dr. Mehmet Haberal ve ekibi organ bekleyen 5 hastayı ameliyat ettiler.
- Z Kuşağı pozitif ve güvenilir lider istiyor
Üsküdar Üniversitesi ve Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) tarafından ortaklaşa yürütülen Z Planı Projesi çerçevesinde Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan Z kuşağına yönelik bir araştırma yaptı.
- Ç.Ü. Balcalı Hastanesi AOSB Semt Polikliniği’nin temeli atıldı
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) iş birliği ile bölgedeki sanayicilere ve yaklaşık 40 bin çalışana hizmet verecek ‘Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi AOSB Semt Polikliniği’nin temeli atıldı. Mimari tasarımı AOSB Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında 7/24 acil sağlık hizmetinin yanı sıra birçok farklı branşta poliklinik hizmeti sunulacak.
- Giyilebilir ‘Lohusa Cihazı’ geliştirildi
Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik bölümü öğretim üyeleri tarafından giyilebilir ‘Lohusa Cihazı’ geliştirildi.
- Özyeğin Üniversitesi 'GreenMetric'te ilk sırada
Üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çalışmalarının ve yeşil alan oranlarının dünya çapında değerlendirildiği uluslararası UI GreenMetric sıralaması 2021 sonuçları açıklandı. Özyeğin Üniversitesi 80 ülkeen 956 üniversitenin yer aldığı sıralamada bir kez daha Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 1.’liği elde ederek, 2019 ve 2020’nin ardından üst üste 3’üncü kez ilk sırada yer aldı. Özyeğin Üniversitesi bu sonuçla dünyanın en çevre dostu 91’inci kampüsü oldu.
- ÇÜTAM’da Modada Sürdürülebilirlik Anlatıldı
Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi Konuşmalarının bu haftaki konuğu Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu oldu. Prof. Dr. Metlioğlu, “Modada Sürdürülebilirlik” başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla bir araya geldi.
- Çukurova Üniversitesi Araştırma Üniversitesi Oldu
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, toplam 211 devlet ve vakıf üniversitesi içinden belirlenen 20 devlet, 3 vakıf üniversitesi arasında araştırma üniversitesi olarak yerini aldı. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e araştırma üniversitesi beratını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar takdim etti.
- Utandıran sıra
Adana ekonomisinin dinamosu olma amacıyla Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri bünyesinde 20 yıl önce kurulan Çukurova Teknokent, performans sıralamasında Türkiye 45’incisi oldu.
- Narenciyenin Gen Bankası Çukurova Üniversitesi
- Tekrar kullanıma evet, Tek kullanımlığa hayır!
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Sedat Gündoğdu, tek kullanımlık plastiklerin hayatımızdan çıkması gerektiğini belirterek, Ambalaj sektörünün sorumluluk alarak tekrar kullanılabilir ambalajlar geliştirmesi gerektiğini söyledi.
- Güçlü ekonomi iş dünyası üniversite iş birliğiyle olur
MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, yenilikçi ürün ve daha fazla ihracat için üniversitelerle iş dünyasının daha da yakınlaşması gerektiğini söyledi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ve Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay’ı ziyaret eden Başkan Kavak, yeni dönemde üniversitelerle daha etkin iş birliği yapacaklarını belirtti.
- Çukurova Üniversitesi Başarılı Olabilir mi?
- 26 milyon lira harcadı, mutlu oldu
SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, “Zor günler, birlik ve beraberlikle paylaşarak aşılır” dedi. Konukoğlu, Covid-19 salgını çerçevesinde SANKO Holding kasasından çıkan 26 milyon lira için, “Paylaştık, mutluluğumuzu artırdık” ifadelerini kullandı.
- Yeni Çukurova, yeni Rotterdam’a doğru
“Doğu Akdeniz’de akılcı strateji ve hamleleriyle tüm rakiplerini geride bırakacak Türkiye, yeni Rotterdam’ı ‘Yeni Çukurova’da inşa edecektir. Enerjinin Avrupa ve Asya Pasifik’e açılan kapısı Çukurova olacaktır”. Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi SSC Başkanı Doç. Dr. Murat Koç, Refleks Gazetesi 12. Yıl Özel Sayısı için yazdı:
- Kilikya’nın tarihini gravürlerle okumaya ne dersiniz?
Roma İmparatoru Septemus Severus, bugün Erzin’de kalan İsos’ta kazandığı zafer anısına, Gülek Kapısı girişine dört atlı araba heykeli bulunan bir zafer takı inşa ettirdi. Bugün hangi ülkenin hangi müzesinde sergilendiği meçhul heykel bir tarafa, Kilikya’da her beş yılda bir olimpiyat oyunları düzenlendiğini kaçımız biliriz ki?
- "3 önceliğim var"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) rektör olarak atanan Prof. Dr. Meryem Tuncel, ilki bölgeyle güçlü etkileşim olmak üzere 3 önceliğinin bulunduğunu söyledi.
- Prof. Fisunoğlu'ndan 'Refleks 12. Yıl' sayısına özel röportaj
Refleks Gazetesi’nin 12’nci yayın yılına özel hazırlanan sayının hazırlıkları sürüyor.
- ÇÜ’de opera gecesi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı’nın düzenlediği opera konserinde sahneye çıkan İtalyan solist tenor Alessandro Fantini ve piyanist Diego Moccia, Adanalı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde seslendirilen ünlü operaların popüler arya ve düetlerine konservatuarın genç yetenekleri eşlik etti.
- Üniversiteli gençler 'Fikir Kampı'nda yarıştı
Türkiye’de 20 üniversitede uygulanan ve girişimci öğrencilerin iş fikirlerini kısa sürede yatırımcı önüne çıkaran ‘Fikir Kampı’, Çukurova Üniversitesi’nde de gerçekleştirildi.
- Adana'da 4. Geleneksel Jinekolojik Onkoloji Günleri
Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı tarafından 4. Jinekolojik Onkoloji Günleri Toplantısı, Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan jinekolojik onkoloji uzmanlarının katılımıyla düzenlendi.
- İlk “Mesantep” buluşması
SANKO Üniversitesi Tıpta İnovasyon Buluşmalarının beşincisi "Medikal Sanayi Teknolojisinde Yenilikler ve Fırsatlar" temasıyla, 29 Nisan 2019 tarihinde düzenleniyor.
- Sessiz dünyaların ‘duyma’ sevinci
Çukurova Üniversitesi, Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi’nde biyonik kulakla duymaları sağlanan minikler, bahar şenliğinde müzik eşliğinde eğlenerek sessiz dünyalarını geride bırakmanın mutluluğunu yaşadı.
- Toros Üniversitesi, EMO ile işbirliğine gidiyor
Toros Üniversitesi ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.
- Silifke 2023’e hazırlanıyor
Silifke’nin potansiyelini harekete geçirme noktasında anahtar rolü üstlenen öncü kuruluş Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği tüm akademik ve sosyokültürel faaliyetlerde önceliğini ilçenin tanıtımına ve kalkınmasına vermektedir.
- ÇÜ’den Pozantı’da ‘tarım’ semineri
- Silifke’de "Kariyer Günü" etkinliği düzenlendi
Silifke Kaymakamlığı himayelerinde Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksekokulu, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR Silifke Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 15 Mart 2019 tarihinde “Kariyer Günü” etkinliği düzenlendi.
- İletişimcilerden Karnaval'a 5 farklı etkinlik
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölümü, Nisan’da Adana’da - 7’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında 5 farklı etkinlik düzenleyecek.
- ÇÜ’DE KİM AÇILDI
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kültürlerarası İletişim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KİM) açıldı. Bu alanda ulusal ve uluslararası alanda çalışma yapacak bilim insanlarını buluşturacak Merkez, kültürel iletişim alanında çalışma, deneyim ve uygulamaların paylaşıldığı en etkin platformlardan biri olacak.
- Ekonominin Kalbi Çukurova GİAD’la Adana’da attı
Adana'da Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin organizesi ile gerçekleştirilen 5’inci Çukurova Zirvesi, ekonominin önemli isimlerini bir araya getirdi. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, "Bir ülkenin siyasi ve ekonomik istikrarının algısı ne kadar iyiyse, halk ve işletmelerin ekonomiye güveni ne kadar yüksekse, tüketim ve yatırımlar devam eder" dedi.
- Ekonomi dünyasının nabzı Adana'da atacak
Çukurova GİAD, dünyanın en ünlü ekonomistleri arasında yer alan Prof. Daron Acemoğlu’nu Adana’da ağırlıyor.
- KSÜ personeline rekor promosyon
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) personeli 3 bin 130 lira banka promosyonu alacak.
- Mersin GİAD üyeleri, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı
Toros Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu ve Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) birlikteliği ile “Sektör Zirvesi” konulu konferans düzenlendi. Konferansta Mersin GİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Toros Üniversitesi öğrencileri ile bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
- ‘‘Projeler gelecek için umutlanmamızı sağlıyor’’
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Adana’da TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödül töreninde bisiklete bindi. Bakan Selçuk, “Öğrencilerimizin projelerini bu tür yarışmalarda sergilemeleri, gelecek için umutlanmamızı sağlıyor” dedi.
- Kalbi ikiye bölünerek yeniden hayata tutundu
Adana'da vücuduna ve akciğerine iki damar gitmesi gerekirken sadece tek damarla dünyaya gelen Suriyeli 6 aylık Abdullah El Nune, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde Çocuk Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu tarafından gerçekleştirilen operasyonla kalbi ikiye bölünerek biri vücuda diğeri de akciğere olmak üzere iki damar yapıldı. Solunumunda sıkıntı yaşayan Abdullah bebek, hayata tutunarak normal yaşamına geri döndü.
- Çalışanların sadece kas gücü değil, beyin gücü de değerlendirilmeli
Adana Sanayi Odası’nda düzenlenen “Sanayi İşletmelerinde Verimlilik Çalışmaları ve Başarı Hikayeleri” konulu toplantıda, beyin gücünün önemine vurgu yapıldı. Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Fabrika Müdürü Ergin Turan, “Lider odaklı yönetim tarzından, çalışanların yönettiği bir kurguya geçmek gerekiyor” dedi.
- Musa Eroğlu, Toros Üniversitesi öğrencilerini mest etti
Toros Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu katkıları ile hazırlanan konser kapsamında ünlü halk ozanı Musa Eroğlu, üniversitenin öğrencileri ile bir araya geldi.
- Kanserli hücreler 3 boyutlu
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Adem Polat, biyolojik numuneleri açısal tarama ile 3 boyutlu görüntüleyebilen, bir cihaz geliştirdi.
- Yerli elektromanyetik silahımız: ŞAHİ 209
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, “Havacılık ve Savunma Sanayi” adlı bir panel düzenledi.
- Bölge firmaları ücretsiz katılabiliyor
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel önem verdiği bölgesel kariyer fuarlarının ilki Doğu Akdeniz’de yapılacak. Fuara bölge illerinden firmalar ücretsiz olarak katılabilecek.
- Çocuklar artık korkmadan doktora gidecek
Adana'da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çocukların doktordan korkmadan, strese girmeden hastane ortamıyla tanışabilmesi amacıyla bir oyun alanı ile emzirme odaları açıldı.