Hastalık tanı ve tedavi sürecini dijital görüntüleme sistemleri ile kolaylaştıran Argenit, geliştirdiği yerli yapay zeka sistemleri ile sağlık sektörüne katkı sağlıyor. Genetik ve patoloji bölümlerinin ihtiyacı olan görüntüleme sistemlerini tasarlayan firma, özellikle kanser hastalığının erken teşhisi için etkili çözümler üretiyor.
- 1 milyar dolarlık pazarda yerli oyuncu
- Dünyanın bağlantı elemanları ‘Berdan Cıvata’dan
Bağlantı elemanları sektörünün Türkiye’deki öncü şirketleri arasında yer alan Berdan Cıvata, yurtiçi ve yurtdışı firmaların standart ve özel cıvata, somun, saplama ankeraj gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Berdan Cıvata Kurucusu Makine Yüksek Mühendisi Hasan Şemsi, ürünlerinin başta Avrupa olmak üzere dünyada 60’ın üzerinde ülkede makineden tersaneye, rüzgâr enerjisi santrallerinden boru hatlarına kadar onlarca sektörde kullanılıyor olmasından gurur duyduklarını söylüyor.
- Ar-Ge Merkezi 'Beta'nın lokomotifi oldu
Transformatör üretimiyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasına giren Transformatör Elektromekanik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, ‘Beta’ markasıyla ürettiği transformatörleri ile dünyanın dört bir yanında enerjinin kontrolünü sağlıyor. Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Cenk Dağsuyu, son dönemde ürettikleri tüm ürünlerin bünyelerine kazandırdıkları Ar-Ge Merkezi’nden çıktığını söyledi.
- Tel sektörünün ilk ar-ge merkezi ‘Güney Çelik’ oldu
Türkiye’de tel sektörünün ilk ar-ge merkezini kuran Güney Çelik, yenilikçi ürünleriyle pazar payını artırıyor. Güney Çelik Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilen yeni ürünle aynı miktarda kullanılan galvanizle tellerin korozyon dayanımı 3 kat artırıldı. ‘Arzincal’ markasıyla tescil edilen ürün, uluslararası pazarda yoğun ilgi gördü.
- Bossa, soya elyafını denim kumaşta kullanacak
Entegre denim ve spor giyimde Türkiye’nin en büyük tekstil kuruluşlarından biri olan Bossa’nın Ar-Ge Merkezi, onlarca proje üzerinde çalışıyor. Soya elyafının denim kumaşta kullanımı dâhil birçok projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Bossa Ar-Ge Merkezi Müdürü Serdal Sırlıbaş, ar-ge projeleri sonucunda ticarileşen ürünlerin toplam cirodaki payının yüzde 12’ye ulaştığını söyledi.
- 'Mükemmeliyet' beklentisi
Doğu Akdeniz’in üretim yapısına katma değeri yüksek ürünler eklemek üzere projeler yürüten 41 ar-ge merkezi, birlikte çalışma imkânı sunacak ‘Mükemmeliyet Merkezleri’ istiyor.
- 'Güney'de 'Çelik'in 'Ar-Ge Merkezli' üssü
‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesinde yer alan, sektörün bölgedeki en etkin temsilcisi Güney Çelik, üretimiyle inşaat, tel, kablo, enerji ve ulaşım sektörlerine hizmet veriyor. Şirket, ‘Ar-Ge Merkezi’nde geliştirdiği ürünlerle pazardaki etkinliğini artırıyor.
- Osmaniyeli girişimcilerden dünyada ilk
Osmaniye’de genç girişimci ARGE projesi ile dünyada ilk ve tek olan kaynak ölçeklendirme sistemini geliştirdi.