Çukurova tarımının global şirketi Özler Ziraat, ağırlıklı narenciye üretimini kayısıdan incire, elmadan hurmaya onlarca ürünle çeşitlendirdi. Şirketin Mali İşler Yöneticisi Hüseyin Karaosman, “Böylece 12 ay boyunca ihracatımızı ve istihdamımızı koruyoruz” dedi.
- Yılı değerlendirmek için ürün çeşitliliğine gittiler
- Minik eller sebze yetiştirdi
Adana’da Ayşe Atıl İlkokulu öğrencileri, Adana Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğünün ‘Okullu Tarım Gönüllüleri Projesi’ kapsamında tarımla tanıştı. Müdürlüğün Yüreğir Doğankent’teki yerleşkesinde laboratuvar ortamında tohum ekmeyi, arazide sebze yetiştirmeyi, yetiştirilen ürünleri hasat etmeyi deneyimleyen öğrenciler; bir tarım ürününün tarladan sofraya gelme serüvenini öğrendiler.
- Çay hakkında hiç bilmediklerinizi keşfetmeye hazır olun!
- Doğru budama ile daha çok verim mümkün
Yüreğir Ziraat Odası (YZO) Başkanı Mehmet Akın Doğan, hasat dönemi tamamlanan erkenci narenciyede, budama işlemlerinin başladığını söyledi.
- Oran yüzde 40’tan yüzde 1’in altına indi
Mersin Valisi Ali İhsan Su, meyvelerin en önemli zararlılarından biri olan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında önemli bir başarıya imza attıklarını belirterek, “İlimiz için 2018’de yaptığımız mücadele ile yüzde 40’larda olan sineği yüzde 1’in altına indirdik” dedi.
- Kaba yem açığı yüzde 60’larda
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Hayvansal Ürünler ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Ayten Yeniçıkan, Türkiye’de hayvancılık sektörünün önde gelen sorunlarından birinin kaba yem açığı olduğunu söyleyerek, "Mersin’de kaliteli kaba yem açığı maalesef yüzde 60’lar seviyesinde olduğunu belirtti.