Türkiye sanayisi ve kamu kurumlarının dijital dönüşümlerinde önemli aktörlerden biri olacak Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADİM) ağına ülkemizden dahil olacak projeler belirlendi. ADİM’e Türkiye’den dahil olmaya hak kazanan 5 konsorsiyumdan biri Adana Sanayi Odası oldu.
- ADASO’nun dijitalleşme başarısı
- SAMPAŞ’tan Türkiye’ye ‘Dijital İkiz’ önerisi
Sampaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Japonya’nın doğal afetler ve sosyal sorunlarla mücadele için kullandığı ‘Dijital İkiz’ teknolojisini Türkiye’nin de kullanması gerektiğini söyledi.
- Yeni unicornlar Dijital Kuluçka Merkezi’nden çıkacak
Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin (GED) ABD Büyükelçiliği hibesiyle hayata geçirdiği Dijital Kuluçka Merkezi’nde (DKM) bir yıl boyunca eğitim ve mentor hizmeti alan 250’ye yakın girişimci inovatif iş fikirlerini yatırımcıya sunabilmek için yarıştı. GED Başkanı Esra Özden, hedeflerinin DKM’den yeni unicornlar çıkarmak olduğunu söyledi.
- Tatil dijital fırtınaya dönüşmesin
Yarıyıl tatili başladı. Soğuk havanın ve pandeminin de etkisiyle her yaştan öğrenci evlerde, muhtemelen bilgisayar ya da telefon ekranlarının başında zaman geçirecek. Bu şartlarda çocukların dijital oyun oynama süresini kısıtlamak, hele de tatil günlerinde oldukça zor. ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, çocukların ekran süresini makul ve sağlıklı bir miktarla sınırlamamıza yardımcı olacak ebeveynlere yönelik bazı öneriler sıraladı.
- Metaverse, dijital tehlikeler oluşturabilir mi?
Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, son günlerde gündemde olan metaverse ve gençlerin bu alana olan ilgilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
- 2021’in ilk 10 ayında üretim yüzde 22 arttı
Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Aralık 2021 Sektör Raporu’na göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi ekim ayında geçen yılın ekim ayına göre yüzde 3,7 arttı. 2021 yılının ilk 10 ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre üretim artışı yüzde 22 olarak gerçekleşti. İç ve dış pazarlarda talepteki olumlu eğilimin ekim ayında da devam ettiği görüldü.
- Sağlıkta üniversite-sanayi iş birliği
Milli kaynaklarla yerli yazılımlar geliştiren Argenit, sağlık sektörünü dijital görüntüleme ve analiz sistemleriyle buluşturuyor. Genetik hastalıkların erken tanı ve tedavi süreçlerini kolaylaştıran Argenit, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli projelerini inovatif ürünlere dönüştürerek cari açığın kapanmasına katkı sağlıyor.
- TÜİOSB’nin projesine ÇKA’dan hibe desteği
TÜİOSB tarafından hazırlanan “İhracat Odaklı Dijital Dönüşüm Projesi”, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu “Üreten Şehirler” programı kapsamında 2021 yılı Türkiye genelinde destek almaya hak kazanan ilk proje oldu.
- Türkiye Enerji Dönüşümünde Büyümeye Devam Ediyor
Solar İstanbul, Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalleşme Fuarı ve Konferansı basın toplantısında sektörün önemli temsilcileri bir araya geldi.
- Müşteri deneyiminde öne çıkacak 8 başlık
Pandeminin etkisinde geçen 2020 ve 2021 yıllarının ardından normalleşme beklentisiyle 2022 yılını karşılamaya hazırlanıyoruz. Birçok işletme pandemide öğrendiği ve edindiği tecrübeyle 2022 yılında müşteri deneyiminde farklılaşmak ve rekabette öne çıkmak isteyecek.
- Turizm Sektörü 2021 Yılında Dijital Reklama Odaklandı
2020 yılında büyük bir ivme kazanan dijital pazarlama sektörü, 2021 yılında da bu artışı sürdürdü. 2021 yılı ilk 6 ayında 3.1 milyar TL’ye rakama ulaşan dijital pazarlama yatırımları, özellikle oteller, turizm acentaları, hava yolu ve kara yolu taşımacılığı yapan şirketler özelinde arttı.
- MÜSİAD iklim manifestosunu VİZYONER'21'DE açıkladı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Vizyoner’21 zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve MÜSİAD Vizyoner'21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” ana başlıklarıyla gerçekleşiyor.
- İhracatçı tasarıma yatırım yapıyor
Dijitalleşme, sürdürülebilirlik, tasarım ve inovasyon eksenli ihracat stratejisiyle 2021 yılı 16 milyar dolar ihracat hedefini aşan ve 2022 yılı 18 milyar dolar ihracat rakamına ilerleyen Ege İhracatçı Birlikleri, 16-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Design Week Turkey 2021’de dört tasarım yarışmasıyla yerini aldı.
- QR hızıyla sigorta teklifine "İyi Fikir" ödülü
Türkiye’nin ilk ve lider dijital sigorta platformu Sigortam.net, QR hızıyla kasko ve trafik sigortası teklifi dönemini başlattığı projesi ile 4.CX Awards Turkey-Türkiye Müşteri Deneyimi Ödülleri’nde “İyi Fikir” ödülünün sahibi oldu.
- MÜSİAD Vizyoner’21 “Dijitali Fark Et “ diyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 22 Aralık’ta gerçekleştirilecek Vizyoner’21, iş dünyasının dijital dönüşümüne kılavuzluk edecek. “Fark Et” başlığıyla bu sene 4’üncüsü düzenlenecek MÜSİAD Vizyoner’21, “Dijitali Fark Et” ara başlığında başarı hikayeleriyle dijital dönüşümün yıldız isimlerini sahneye çıkaracak.
- Genç İşsizliğe Çözüm Önerisi
Dijital pazarlama sektörünün istihdam sorununa çözüm sunmak adına Dijital Çaylak projesini geliştirdiklerini belirten Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Bu proje ile sosyal medyadan yapay zekâya blockchainden yapay zeka teknolojilerine kadar 20 önemli konuda eğitimler veriyoruz. Genç işsizliğe de büyük oranda destek sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu alanda istihdam konusunda yaşanan sıkıntılara şahidiz." dedi.
- Adana’dan Türkiye’ye dijital çağrı…
Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), Adana’da dünyayı etkisi altına alan “Dijital Dönüşüm ve Yatırım Alanları” konu başlıklı eğitim programı düzenliyor. Online gerçekleşecek eğitim programı 15 Aralık Çarşamba günü başlayacak.
- Gerçekle sanalı buluşturan teknoloji: VR
Yıllardır hayatımızda olan VR (Virtual Reality), teknolojik gelişmelerle birlikte maliyetinin düşmesi ile daha ulaşılabilir hale geldi. Endüstriyel üretim, eğlence sektörü başta olmak üzere birçok farklı alanda rastladığımız giyilebilir teknolojiler VR teknolojisinin bilinen yüzü diyebiliriz.
- GED'in 'Dijital Kuluçka Merkezi'ne görkemli tanıtım
ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk ‘Dijital Kuluçka Merkezi (DKM)’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Girişimcilik Ekosistemi Derneği tarafından faaliyete geçirilen DKM’nin tanıtım toplantısında konuşan ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Erica Marrero, “Çok başarılı olacağına inandığımız bir projenin destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
- 'İş'te dijitalleşme
Uzaktan çalışma, e-ticaret, dijitalde markalaşma gibi konular “KOBİ’ler Dijitalleşiyor Türkiye Kazanıyor” adlı online etkinlikte gündeme geliyor.
- 4’üncü Kadın ve Adalet Zirvesi gerçekleşti
‘Dijital Çağda İnsan Kalmak’ temasıyla 4’üncü Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi yapıldı. Üç gün süren ve 30’un üzerinde konuşmacının yer aldığı zirveyi binlerce izleyici takip etti. Kadın ve Demokrasi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, dijital dünyanın avantajları olduğu gibi yeni soruları ve sorunları da gündeme taşıdığını hatırlatarak zirvede daha çok bu yeni sorular ve sorunlara çözümler arandığının altını çizdi.
- Dijitale, teknolojiye yoğunlaşan Adana'ya ihtiyaç var
Vali Süleyman Elban, Adana’nın artık ‘verimli topraklarımız, sanayi kültürümüz’ diye övünmeye değil, değer yaratacak icraata ihtiyacı olduğunu söyledi. Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) yöneticilerini kabul eden Vali Elban, “Tarımdan sanayiye her alanda dijitalleşme ve teknolojiyle adımlar atan bir Adana için hep birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.
- Dijital Ticaret Fuarı açıldı
MÜSİAD Adana Şubesi Başkanı Burhan Kavak, Türkiye’nin ilk bölgesel ‘Dijital Ticaret Fuarı’nın internet ortamında açıldığını söyledi. Kavak, fuarla 14 sektörden 122 şirketin ürün ve hizmetlerini sanal ortamda dünyanın dört bir yanına tanıtma imkânı bulduğunu kaydetti.
- Adana sanayisinin teknoloji karnesi zayıf
Adana’da düzenlenen Bilişim Zirvesi’nde kentin teknoloji karnesi konuşuldu. Adana Sanayi Odası (ADASO) Genel Sekreteri Bora Kocaman, 250 şirket yöneticisiyle yaptıkları ankette büyük sanayi kuruluşlarının teknoloji kullanımına 4 üzerinde 2 verilebildiğini söylerken Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, aynı nüfusa sahip olduğumuz Almanya’nın ancak sekizde biri kadar yazılımcıya sahip olduğumuzu söyledi.
- Dijital dünyada çevrimiçi suçlar artıyor
Ülkemizde, en az 45 milyon kişinin bir sosyal medya platformuna üye olduğu ve günlük olarak bu platformlar üzerinden etkileşim sağladığı biliniyor. Dijital dünya, günümüzde bireylerin büyük çoğunluğunun yaşamının kaçınılmaz bir parçası haline geldi. Teknoloji gelişmeye devam ederken, bilişim yoluyla işlenen suçlarda da artış yaşanıyor. Ülkemizde siber zorbalık giderek yaygınlaşırken, aynı zamanda önemli bir sosyal sorun haline dönüşüyor.
- Adana’nın Dijital Dönüşümüne Önemli Destek
Türkiye’de dijital dönüşümün öncüsü Hepsiburada’nın, işletmelerin e-ticarete geçişlerini desteklemek üzere düzenlediği zirvelerinin bu seneki ilk durağı Adana olacak. Hepsiburada E-Ticaret Zirvesi’nin sekizincisi, 5 Mart Salı günü Adana HiltonSA Otel’de gerçekleştirilecek.
- Yeni kimliklerde temassız çipe dikkat
Yeni kimliklerde iki türlü çip bulunuyor. Pasaport amaçlı kullanılmak üzere geliştirilen temassız çiplerin kimlik doğrulama amacıyla kullanılamayacağını belirten biOnay Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta e-kimlik sahiplerini sahteciliğe karşı uyardı.
- Robotlar da insana ihtiyaç duyuyor
Korkulanın aksine, makineler ve otomasyon insanları işsiz bırakmayacak gibi görünüyor.
- ‘Yapay zeka’iş modellerini değiştirecek
Mitsubishi Electric, Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde fabrikaların dijital dönüşümüne dikkat çekti.
- Workinstation ile “İşte evdesin”
Adana’da “İşte evdesin” sloganıyla hizmet veren Workinstation Ortak Çalışma Alanı, sadece kurumsal işletmeleri değil, bireysel danışmanlık hizmeti verenleri de ağırlıyor. İşletme Yöneticisi Mert Maralcan, paylaşımlı ofislerin ekonomik olmalarının yanı sıra, motivasyonu da artırdığını söyledi.