Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü özelliğini taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, Osmaniye’de Hatko Kauçuk tarafından üretilen ses bariyerleri kullanıldı. Bir kilometre uzunluğunda 3 metre yüksekliğinde otomobil geri dönüşüm lastiklerinden üretilen ses bariyeri, Yülüce köyü sakinlerini araç gürültüsünden kurtardı.
- Köprünün sesini kestiler!
- Atıklar geri dönüşüyor ödülü enerji oluyor
Türkiye’nin en büyük katı atık bertaraf şirketi ITC, aralarında Ankara ve Adana’nın da yer aldığı 14 şehirde her gün 16 bin 500 ton atık işliyor. 130 MW kurulu gücüne sahip ITC’nin tesislerinde çeşitli teknolojiler kullanarak elektrik üretiliyor. ITC İş Geliştirme Direktörü Elektrik Elektronik Mühendisi Ali Rıza Öner, “Adana’daki modern tesislerimizde her gün 2 bin ton atığı işliyor, yenilenebilir enerjiye dönüştürüyoruz” dedi.
- Gıdayla temas edebilen geri dönüşüm ürünleri geliyor
Geri dönüşüm sektörünün Türkiye’deki öncü şirketleri arasında yer alan Adanus Plastik, ar-ge ve ihracat odaklı büyüyor. Geri dönüşümden gıdayla temas eden ambalaj ürünleri üzerinde çalışan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Nadir Gök, “Otonom sistemler ve yapay zekayla üretim çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
- 2021’in ilk 10 ayında üretim yüzde 22 arttı
Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Aralık 2021 Sektör Raporu’na göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi ekim ayında geçen yılın ekim ayına göre yüzde 3,7 arttı. 2021 yılının ilk 10 ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre üretim artışı yüzde 22 olarak gerçekleşti. İç ve dış pazarlarda talepteki olumlu eğilimin ekim ayında da devam ettiği görüldü.
- TÜİOSB’nin projesine ÇKA’dan hibe desteği
TÜİOSB tarafından hazırlanan “İhracat Odaklı Dijital Dönüşüm Projesi”, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu “Üreten Şehirler” programı kapsamında 2021 yılı Türkiye genelinde destek almaya hak kazanan ilk proje oldu.
- Türkiye Enerji Dönüşümünde Büyümeye Devam Ediyor
Solar İstanbul, Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalleşme Fuarı ve Konferansı basın toplantısında sektörün önemli temsilcileri bir araya geldi.
- MÜSİAD iklim manifestosunu VİZYONER'21'DE açıkladı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Vizyoner’21 zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve MÜSİAD Vizyoner'21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” ana başlıklarıyla gerçekleşiyor.
- İZODER, "Tek yol U dönüşü" hareketi başlattı
İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele ve binalarda enerji verimliliği için “Tek yol U dönüşü” hareketi başlattı
- MÜSİAD Vizyoner’21 “Dijitali Fark Et “ diyor
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 22 Aralık’ta gerçekleştirilecek Vizyoner’21, iş dünyasının dijital dönüşümüne kılavuzluk edecek. “Fark Et” başlığıyla bu sene 4’üncüsü düzenlenecek MÜSİAD Vizyoner’21, “Dijitali Fark Et” ara başlığında başarı hikayeleriyle dijital dönüşümün yıldız isimlerini sahneye çıkaracak.
- OSB'ler rekabete dijital dönüşümle hazırlanıyor
OSBÜK - Vodafone Business işbirliği ve Turkishtime organizasyonuyla düzenlenen "OSB'lerde Dijital Dönüşüm Stratejileri - Online Ortak Akıl Toplantısı"nın sonuç raporu çıktı. Teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği dijitalleşme zorunluluğuna karşı OSB'lerin dönüşüm için gereken stratejileri belirlendiği toplantının moderatörlüğünü Prof. Dr. Emre Alkin üstlendi.
- Adana’dan Türkiye’ye dijital çağrı…
Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), Adana’da dünyayı etkisi altına alan “Dijital Dönüşüm ve Yatırım Alanları” konu başlıklı eğitim programı düzenliyor. Online gerçekleşecek eğitim programı 15 Aralık Çarşamba günü başlayacak.
- Kentsel dönüşümde ilk şart: doğru mühendislik çalışmaları
Kentlerde, imar planına uymayan, ruhsatsız binaların yıkılıp, plana uygun, toplu yerleşim alanlarının oluşturulması olarak nitelendirilen kentsel dönüşüm, 1980’lerden bu yana ülke gündeminde yer tutuyor. Kentsel dönüşüm kavramı, uygulamada dönüşüm planlarıyla metropollerde karşılaştığımız bir olgu iken, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra tüm Türkiye’ye yayılan ve belediyelerin gündeminden çıkmayan bir konu haline geldi.
- Tekrar kullanıma evet, Tek kullanımlığa hayır!
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Sedat Gündoğdu, tek kullanımlık plastiklerin hayatımızdan çıkması gerektiğini belirterek, Ambalaj sektörünün sorumluluk alarak tekrar kullanılabilir ambalajlar geliştirmesi gerektiğini söyledi.
- 5 bin liralık faturalar artık elden kesilemeyecek
Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 509 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile e-belge ve e-fatura uygulamalarının kapsamı genişletildi. 1 Ocak 2020’den sonra işletmelerin aynı gün içerisinde aynı vergi mükellefine keseceği, toplam tutarı vergiler dâhil en az 5 bin lira olan faturalar Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın portalı üzerinden ‘e-arşiv fatura’ olarak düzenlenecek.
- Adana sanayisinin teknoloji karnesi zayıf
Adana’da düzenlenen Bilişim Zirvesi’nde kentin teknoloji karnesi konuşuldu. Adana Sanayi Odası (ADASO) Genel Sekreteri Bora Kocaman, 250 şirket yöneticisiyle yaptıkları ankette büyük sanayi kuruluşlarının teknoloji kullanımına 4 üzerinde 2 verilebildiğini söylerken Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, aynı nüfusa sahip olduğumuz Almanya’nın ancak sekizde biri kadar yazılımcıya sahip olduğumuzu söyledi.
- Yeni’nin, kentsel dönüşümde ‘hakkaniyet’ hassasiyeti
Cumhur İttifakı Seyhan Belediye Başkan Adayı Fikret Yeni, tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine, Seyhan’ın ve Seyhan’da yaşayan hemşerilerinin ihtiyaçlarını dikkate alarak, hakkaniyetli çözümler üreteceklerini söyledi.
- Kentsel dönüşüm asıl şimdi başlıyor
Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, ‘1-7 Mart Deprem Haftası’ kapsamında yaptığı açıklamada, “Deprem kuşağında bulunan ülkemizde 2012 yılında çıkarılan yasayla hayata geçen kentsel dönüşüm, yeni yasal düzenlemelerle birlikte asıl 2019 yılı itibarıyla başlıyor” dedi.
- Kastamonu Entegre 'den 50 okula geri dönüşüm bahçesi
Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegre, 50. yılında çocuklara uzanan bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirilen proje ile tesislerde değerlendirilen endüstriyel atıklardan oluşturulan, birbirinden renkli bank ve masaları içeren oturma gruplarının 50 okula bağışlanması hedefleniyor.
- Adana’nın Dijital Dönüşümüne Önemli Destek
Türkiye’de dijital dönüşümün öncüsü Hepsiburada’nın, işletmelerin e-ticarete geçişlerini desteklemek üzere düzenlediği zirvelerinin bu seneki ilk durağı Adana olacak. Hepsiburada E-Ticaret Zirvesi’nin sekizincisi, 5 Mart Salı günü Adana HiltonSA Otel’de gerçekleştirilecek.
- Yeni kimliklerde temassız çipe dikkat
Yeni kimliklerde iki türlü çip bulunuyor. Pasaport amaçlı kullanılmak üzere geliştirilen temassız çiplerin kimlik doğrulama amacıyla kullanılamayacağını belirten biOnay Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta e-kimlik sahiplerini sahteciliğe karşı uyardı.
- 11 ton atık toplayarak okullarına gelir sağladılar
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde öğretmen ve öğrenciler 11 ton atık toplayarak okula gelir sağladı.
- Tekstil atıkları için özel geri dönüşü kutuları
Osmaniye Belediyesi, şehrin 80 ayrı noktasına tekstil atıkları toplama kutuları yerleştirdi.
- Geleceğin formülü “Döngüsel Ekonomi”de
Atık yönetimi ve geri dönüşüm sektörleri için son teknoloji ürün ve hizmetlerin sergileneceği ‘IFAT Eurasia Çevre Teknolojileri’ fuarı 28 -30 Mart tarihinde İstanbul’da düzenlenecek.
- Belediyenin çevreci projeleri bilinç aşılıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, atmosferin ve çevrenin her geçen gün kirlenerek küresel ısınmanın kurbanı olduğu dünyada, çevreci projeleri ile göz dolduruyor.