KOSGEB Adana Müdür Vekili Merve Ballı, üst limiti 2 milyon TL’ye çıkarılan ‘Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği’ne 30 Ağustos 2024 tarihine kadar başvuru yapılabileceğini söyledi. Ballı, “Bu destekten daha fazla Adanalı girişimci yararlansın istiyoruz” dedi.
- 2 milyon TL alacak girişimci arıyor
- Yapay zekânın ‘organik zekâsı’ olmalısınız
Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, “İntegralin müfredattan çıkarıldığı bir dönemde yapay zekânın kullanıcısı nasıl oluruz bilmiyorum ama moral bozmadan, her yaştan her alandan katılımcılarla bu alanın oyun kurucusu olmak zorundayız” dedi.
- Radyasyon kalkanlarına hafif ve çevreci kompozit üretti
Lise öğrencisi Nezihe Elvin Ortatepe, kurşun içerikli önleyicilere alternatif olacak radyasyon kalkanı kompozit üretti. Geliştirdiği ürününü önce TUBİTAK’ın bölge etkinliğinde sergileme hakkı kazanan Ortatepe, ‘MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu.
- Tohum yetmez, fidan hatta orman lazım
Türkiye’nin dünya girişimcilik endeksinde sürekli yükseldiğini belirten Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, “Yapılması gereken tohum girişimleri büyütecek mentor ve melek yatırımcı sayısını artırmak, Türkiye’nin girişim fidanlarını Türkiye’de tutmak hatta girişim ormanı kurmak için yabancı girişimciyi ülkemize çekecek iklimi sağlamak olmalı” dedi.
- “Beden gücüyle de beyin gücüyle de çalışabiliriz”
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde (AOSB) faaliyet gösteren Barış Teknolojik Tesisat Sistemleri’nin Tasarım Merkezi Müdürü Beste Hoplamaz, kadının beden gücüyle de beyin gücüyle de her alanda çalışabileceğini söyledi.
- Adını markası yapıp mermere kazıdı
İş kadını Kevser Nazik, erkek egemen mermer sektöründe 60’ın üzerinde istihdam sağlayan bir işletmenin sahibi olmayı başardı. Ocaklardan kendi seçtiği mermer blokları işleyerek yüzde 90’ını ihraç eden iş kadını Kevser Nazik’in markası yurt dışında ‘Nazik Marbel’ olarak tanınıyor.
- Anadolu'da her şehir girişimcilikte kendine özgü ekosistem kurmalı
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Yozgat Bozok Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Genç Fikirler Fabrikası İş Fikri Yarışması’nın final programında yer alan panelde konuşan Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, “Her şehir rekabette üstün olduğu alanda inovatif girişimler ile bunlara yatırım yapacak melek yatırımcılarını çıkarmalı” dedi.
- ÇKA’nın desteklediği 11 girişim yatırımcılarla buluştu
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), yürüttüğü ‘Genç Girişimci Destek Programı’nda başarılı olan 11 girişimi ‘Çukurova Yatırımcı-Girişimci Buluşması’ adlı etkinlikte tanıttı. ‘Girişimcilik Ekosistemi Nasıl Geliştirilir?’ başlıklı panelin de gerçekleştirildiği etkinliğin açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Mentor Yatırımcı Murat Avcı genç girişimcilere tavsiyelerde bulundu.
- En görkemli TEKNOFEST Adana'da yapılmalı
2024 yılı Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in Adana’da yapılmasına karar veren yöneticilerine teşekkür eden Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, “Dijital Kuluçka Merkezimize kayıtlı girişimcilerimiz ve üyelerimizle TEKNOFEST’te olacağız. Sonuç odaklı bir festival için Adana’daki her kurum her birey bu etkinliğin destekçisi ve katılımcısı olmalı” dedi.
- Ordu-Mersin arası 8 saat
Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, stratejik olarak Ünye Limanı’nı Akdeniz ile birleştirdiklerini belirterek, “Karadeniz-Akdeniz Yolu, 8 saatte Mersin’e inme imkânı sunuyor. Rusya, Ukrayna, Gürcistan gibi birçok ülkeye kıyısı olan bir iç deniz üzerinden önemli bir limana sahibiz. Bu imkânı Güney’in güçlü şehirleri Adana, Mersin ve Hatay’la birlikte değerlendirmek istiyoruz” dedi.
- Yeni unicornlar Dijital Kuluçka Merkezi’nden çıkacak
Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin (GED) ABD Büyükelçiliği hibesiyle hayata geçirdiği Dijital Kuluçka Merkezi’nde (DKM) bir yıl boyunca eğitim ve mentor hizmeti alan 250’ye yakın girişimci inovatif iş fikirlerini yatırımcıya sunabilmek için yarıştı. GED Başkanı Esra Özden, hedeflerinin DKM’den yeni unicornlar çıkarmak olduğunu söyledi.
- İMSAD kadın istihdamının artırılması için çalışıyor
Türkiye İMSAD, sürdürülebilir bir gelecek için hayata geçirdiği çalışmalar kapsamında, ‘İnşaat Malzemeleri Sektöründe Kadın İstihdamının Artırılmasına Yönelik Tutum Belgesi’ni açıkladı. İMSAD’ın üyeleri ile paylaştığı ‘Tutum Belgesi’nde, sektörde kadınların iş gücüne katılım oranlarının artmasına yönelik çalışmalar, kadınlara yönelik eğitimler düzenlenmesi, mentorluk yapılması, kadın çalışanların iş hayatında gelişmelerinin desteklenmesi, yürütülen uygulamaların yaygınlaştırılması hedefleniyor.
- 1 milyar dolarlık pazarda yerli oyuncu
Hastalık tanı ve tedavi sürecini dijital görüntüleme sistemleri ile kolaylaştıran Argenit, geliştirdiği yerli yapay zeka sistemleri ile sağlık sektörüne katkı sağlıyor. Genetik ve patoloji bölümlerinin ihtiyacı olan görüntüleme sistemlerini tasarlayan firma, özellikle kanser hastalığının erken teşhisi için etkili çözümler üretiyor.
- MÜSİAD iklim manifestosunu VİZYONER'21'DE açıkladı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Vizyoner’21 zirvesi Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve MÜSİAD Vizyoner'21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül’ün açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, “Dijitali Fark Et”, “İklimi Fark Et”, “Girişimi Fark Et”, “Dönüşümü Fark Et” ana başlıklarıyla gerçekleşiyor.
- TOBB ve Beko girişimci kadınların yanında
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirilen Girişimin Kadın Kahramanları Projesi kapsamında gerçekleştirilen roadshowun on beşinci durağı Çanakkale oldu.
- Girişimlere yılda ortalama yüzde 44 yatırım artışı
ScaleX Ventures tarafından hazırlanan “Yatırım Durum Raporu”na göre, pandemi sonrası yatırımlar, yatırım getiri oranları ve yazılım şirketlerinin yükselişi ile birlikte önümüzdeki yıllarda artmaya devam edecek
- Yeni dünya 'Metaverse'te kurulacak
Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, internetin gelişmesinden bir sonraki aşama olarak değerlendirilen ve ‘sanal evren’ olarak adlandırılan ‘Metaverse’ün yeni fırsat kapıları açtığını söyledi. Genç girişimci adaylarına ‘Metaverse’e odaklanın’ çağrısı yapan Özden, “Yakın gelecekte hepimiz avatarlarımızla bu dünyada olacağız” dedi.
- GED'in 'Dijital Kuluçka Merkezi'ne görkemli tanıtım
ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk ‘Dijital Kuluçka Merkezi (DKM)’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Girişimcilik Ekosistemi Derneği tarafından faaliyete geçirilen DKM’nin tanıtım toplantısında konuşan ABD Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Erica Marrero, “Çok başarılı olacağına inandığımız bir projenin destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
- Hedef, yenilikçi girişimciyle büyüyen Adana
Vali Süleyman Elban, girişimci zengini bir Adana için ekosistemin tüm paydaşlarıyla yeni bir dönem başlatıldığını açıkladı. Çukurova Yatırım Platformu üyelerini Tepebağ’da startup cafeye dönüştürülen tarihi konakta ağırlayan Vali Elban, 2022 eğitim döneminde 494 bin öğrenciye ‘yazılım okuryazarlığı’ eğitimi verileceğini söyledi.
- GED'in 'Dijital Kuluçka Merkezi' projesine ABD hibesi
Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin (GED) ‘Dijital Kuluçka Merkezi’ projesine ABD Büyükelçiliği, 50 bin dolar hibe desteği verdi. GED Başkanı Esra Özden, özel yazılımla hayata geçecek online platformdaki merkezin dünyada ilk olacağını ve yüzlerce yenilikçi girişimciye hizmet vereceğini söyledi.
- 'Fikirlerinizi getirin', yatırımcıya 'Platformumuza katılın' çağrısı
Çukurova’da yenilikçi iş fikirlerini markalaştırma hedefiyle kurulan Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED), inovatif girişimci, mentor ve melek yatırımcı eğitimlerinin ardından ‘Çukurova Yatırım Platformu’nu kurdu. GED, öncülük ettiği platformla yenilikçi iş fikirleri olan gençlerin finansman ihtiyacını karşılayacak.
- 'Geleceğin İşleri'ne hazır mıyız?
Dünya Ekonomi Forumu, ‘Geleceğin İşleri’ raporunu yayımladı. Açıklanan meslek ve sektörlerde Türkiye ekonomisinin yeni üretim üssü olmaya aday olarak gösterilen Çukurova’nın yeterli hazırlığı yok.
- Bütün çabalar yenilikçi girişimler için
4 yıl önce kurulan Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED), ‘İnovatif Girişimcilik’, ‘Mentor Hazırlama’, ‘Melek Yatırımcı Yetiştirme’ gibi eğitimlerden gerçekleştirdiği ‘Demo Day’ ve ‘Zirve’ gibi etkinliklerle yüzlerce kişinin hayatına dokundu. GED Başkanı Esra Özden, kurulları ve çalışma sistemiyle Türkiye’ye örnek bir STK olarak bütün enerjilerini yenilikçi girişimlerin artmasına verdiklerini söyledi.
- Girişimcilik Enstitüsü
Hüseyin Düzgün, özel sektörden kamuya, bankacılıktan öğretim görevliliğine kadar birçok alanda görev yaptı. Elde ettiği tüm kazanımını ‘Girişimcilik Enstitüsü’nde toplayan Düzgün, enstitü çatısı altında konusunda uzman, akademisyen ve profesyonel eğitmenlerin bulunduğu ekiple binlerce kişinin hayatına dokunuyor.
- Dijitale, teknolojiye yoğunlaşan Adana'ya ihtiyaç var
Vali Süleyman Elban, Adana’nın artık ‘verimli topraklarımız, sanayi kültürümüz’ diye övünmeye değil, değer yaratacak icraata ihtiyacı olduğunu söyledi. Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) yöneticilerini kabul eden Vali Elban, “Tarımdan sanayiye her alanda dijitalleşme ve teknolojiyle adımlar atan bir Adana için hep birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.
- Yenilikçi girişimcileri Adana'da tutma çabası
Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Yönetim Kurulu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti. GED Başkanı Esra Özden’in “İcat çıkaran, hedefi katma değeri yüksek üretim olan genç girişimcilerin Adana’da kalmasını sağlayalım” talebine Başkan Karalar, “Elbette bu konuda işbirliği yapacağız” cevabı verdi.
- 'Kendi fotoğrafına kolay ulaş' yazılımı geliştirdi
Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Cengiz Akcan, organizasyon fotoğraflarına kolay ulaşımı sağlayan bir yazılım geliştirdi. Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin desteklediği genç girişimciler arasında yer alan Akcan’ın ‘VOBO’ adını verdiği yazılım, yüz tanıma sistemiyle bir organizasyonda çekilen binlerce fotoğrafın arasından ilgili kareleri sahibine ulaştırıyor.
- Pazar çilesine son
- Adana'yı ikinci İstanbul yapmak zorundayız
Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, Türkiye’nin ekonomide yaşadığı sıkıntıyı Adana’yı ikinci İstanbul’a dönüştürerek aşabileceğini söyledi. BloombergHT’nin Ana Haber Bülteni konuğu olan Özden, bölgede nitelikli girişimci sayısını artırmak için çalışmaya devam edeceklerini anlattı.
- 'Enerji ve tarıma odaklanın'
Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, inovatif girişimde dünyada en fazla yatırım alan sektörleri sıraladı. Mersin Teknopark’ta yenilikçi girişimcilere konferans veren Özden, Çukurova Bölgesi’nin gelecek 20 yılına enerji ve tarımda gerçekleştirilen inovatif iş fikirlerinin damga vuracağını söyledi.
- Mikro girişimciliğe 'örgü bebek'le adım attılar
Kastamonu Entegre çalışanlarının ev hanımı eşleri ‘örgü bebek’ yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor. Geleneksel hediye arayanların ilgi gösterdiği örgü bebek, internet üzerinden de 50 - 150 lira arasında alıcı bulabiliyor.
- Özden: "Tek çözüm yenilikçi girişimcilik"
Adana'da, yenilikçi girişimciliği geliştirmek amacıyla 3 yıl önce kurulan Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanlığına Esra Özden yeniden seçildi.
- "İnovatif Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" başladı
Adana'da, 'yenilikçi iş fikriyle kendi işini kurmak isteyen’ üniversiteli gençler için düzenlenen eğitimin ilk ‘Tecrübe Paylaşımı’ dersinde gençlerle buluşan Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, “Bugün karşımda tam da Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu gençleri gördüm. Sayınız çoğalsın, Türkiye’nin çözemediği sorunu kalmaz” dedi.
- “3.5 milyon KOBİ, atağa kalkmalı”
TÜRKONFED, UNDP ve Visa, 27 bankanın da desteğiyle KOBİ’lerin mevcut kapasitelerini artırmak için kolları sıvadı ve ilk toplantısını Adana’da gerçekleştirdi.
- Çukurova’nın icatçı girişimcileri eğitim alabilmek için yarıştı
Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştireceği ‘İnovatif Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılmak isteyen girişimciler jüriye iş fikirlerini anlattı.
- Türkiye, büyümeyi Çukurova'yla sağlar
Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uluğtürkan, üretimini ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nde gerçekleştiren Türkiye’nin ekonomide zorlandığını, büyümenin en hızlı Çukurova Bölgesi’yle sağlanabileceğini söyledi.
- Silifke 2023’e hazırlanıyor
Silifke’nin potansiyelini harekete geçirme noktasında anahtar rolü üstlenen öncü kuruluş Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, gerçekleştirdiği tüm akademik ve sosyokültürel faaliyetlerde önceliğini ilçenin tanıtımına ve kalkınmasına vermektedir.
- Adanalı KOBİ’ler “İşimi Yönetebiliyorum” ile geleceğe hazırlanıyor
TÜRKONFED, UNDP ve Visa, Türkiye ekonomisinin omurgasını oluşturan, yerel kalkınma ve küresel rekabetçiliğin kilit aktörleri KOBİ’lerin, mevcut kapasitelerini artırmak ve yaşam döngülerini sürdürülebilir kılmak amacıyla “İşimi Yönetebiliyorum” projesini hayata geçiriyor.
- Müteahhitler ‘Melek’ oldu
‘Melek Yatırımcı Eğitimi’ne en çok inşaat sektörü temsilcileri ilgi gösterdi. 30 kişilik eğitim programına çok sayıda müteahhidin katılmasını değerlendiren Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, “Türkiye sadece betonla değil, inovatif girişimcilerle büyümek zorunda. Başarılı müteahhitlerimizin melek yatırımcılığa ilgisinden memnunuz. ” dedi.
- Çukurova'nın ilk melek yatırımcıları olacaklar
Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin Çukurova Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlediği ‘Melek Yatırımcı Yetiştirme Eğitimi’ Adana Hiltonsa’da başladı.
- “Kalkınmanın kilit aktörleri yerel yönetimlerdir”
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ile Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada güven ve şeffaflık temelinde bir yerel yönetim ile ekonomi ikliminin inşa edilmesi gerektiğini bildirdi.
- “Demokrasimize sahip çıkarak oyumuzu kullanmalıyız”
Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı (Mersin GİAD) Mehmet Serkan İzol, görüşü ne olursa olsun herkesin sandığa giderek oy kullanması çağrısında bulundu.
- Osmaniyeli girişimcilerden dünyada ilk
Osmaniye’de genç girişimci ARGE projesi ile dünyada ilk ve tek olan kaynak ölçeklendirme sistemini geliştirdi.
- Adana’ya hamleyi girişimcilikle yaptıracağız
TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Başkanı Zeynel Abidin Üstemel, yenilikçi girişimciliği geliştirecek projelerle Adana’ya bu alanda hamle yaptırmak istediklerini söyledi.
- Girişimci kadınlar 8 Mart'ta e-ticaret yapmayı öğrendi
Kadınlar Günü’nde kadınlara özel olarak düzenlenen ücretsiz e-ticaret eğitimleri yoğun ilgi gördü. İki gün sürecek etkinlik, kadın iş gücünün potansiyeline dikkat çekmeyi hedefliyor.
- Bilişim sektörü Adana'da toplanıyor
Sektörün karar vericileriyle işinde bilişimi kullananları bir araya getiren BTvizyon Adana, 14 Mart 2019 Perşembe günü Sheraton Hotel’de gerçekleştirilecek.
- Bilgi ve iletişim sektörüyle büyürüz
Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, Türkiye’de yeni girişimlerin sektörel dağılımının kaygı verici olduğunu söyledi.
- Mersin GİAD üyeleri, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı
Toros Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu ve Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (GİAD) birlikteliği ile “Sektör Zirvesi” konulu konferans düzenlendi. Konferansta Mersin GİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Toros Üniversitesi öğrencileri ile bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
- Kadın girişimciye 43 bin 500 TL
Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması’na başvurular başladı. 43 bin 500 TL’lik cansuyu sermayesinin dağıtılacağı yarışmaya son başvuru tarihi 30 Mart. Sonuçlar Mayıs’ta açıklanacak.
- Kız Kardeşim Eğitmenleri 2019’a hazır
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Habitat Derneği, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Coca-Cola Türkiye’nin katkılarıyla kadınların ekonomik hayatta etkin bir şekilde katılımını destekleyen Kız Kardeşim Projesi’nin 2019 yılı gönüllü eğitmenleri sahaya inmeye hazır.