Son iki yıldır tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19’a yol açan SARS-CoV-2 virüsünün yeni varyantı Omicron çok hızlı bulaş riskiyle büyük tehlike olmaya devam ediyor.26 Kasım’da Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Kaygı Verici Varyant“ olarak tanımlanan Omicron varyantından korunmanın 8 kuralını uzmanlar açıkladı.
- “Hiçbir şikayetim yok” deyip bu hatalara düşmeyin
- “ ihracattaki büyüme 2022’de de devam edecek”
Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 48’ncisi, ‘2022’ye Girerken Sektör Değerlendirmesi’ başlığı altında gerçekleştirildi. İnşaat malzemesi sanayisinin son 3 yılı 21 milyar dolar ihracat ile tamamladığını belirten Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “2021 yılı ihracatımızın yüzde 48’lik artışla 30 milyar dolara ulaşmasını ve tonaj açısından da yüzde 9’luk bir büyüme sağlamayı bekliyoruz. 2022’de de ihracattaki büyümemizin devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.
- Kanser hastaları COVID-19’a dikkat
Avrupa Kanser Kongresi’nde kanser hastalarının COVID-19 geçirmeleri durumunda görülebilecek sıkıntılara dair bir çalışma açıklandı. Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, kanser hastası olup da COVID-19 geçiren 1557 hastanın sonuçlarıyla ilgili hazırlanan araştırma hakkında bilgi verdi.
- Stres Saç Sağlığını Tehdit Ediyor
Koronavirüs ile birlikte iş kayıpları, sosyal ilişkilerin zayıflaması, sağlık problemlerinin artması sonucu duygusal stres altında giren kişilerin, saç sağlığı da bozuldu. Bu kapsamda stresin, yoğun saç dökülmesine sebep olduğunun altını çizen doktorlar ‘ Strese bağlı dökülen saçlar yeniden çıkar. Cansız ve hacmini kaybetmiş saçları toparlamak için uygulanan saç mezoterapisi kıl kökünün ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteğini sağlayarak sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlar" dedi.
- Bu yıl Twitter'da en çok ne konuşuldu?
Twitter, 2021 yılının Türkiye'de en çok konuşulan isimlerini, hashtag'lerini ve Tweetlerini açıkladı. Bu yıl Türkiye Twitter'da en çok siyaseti, futbolu, orman yangınlarını ve sağlığı konuştu.
- Virüs ve bakteriler 'Sis' e tutunuyor!
Normal şartlarda havadaki kirleticilerin, hava hareketleriyle bir bölgeden diğerine taşındığını belirten uzmanlar, havada asılı kalan sis tabakasının kirleticilerin sisli bölgeye yapışarak farklı bölgelere taşınmasını bir miktar engellediğine dikkat çekiyor. Sisin yoğun olduğu bölgelerdeki havanın, sisin olmadığı döneme göre daha kirli olduğunu kaydeden uzmanlar, bu dönemlerde özellikle solunum ve kalp rahatsızlığı olan kişilerin dikkatli olması gerektiğine dikkat çekiyor.
- 'Yaşamak Bize Kalandır Hâlâ' için ilk imza günü
Gazeteci Başar Şeker’in korona günlerinde kaleme aldığı ‘Yaşamak Bize Kalandır Hâlâ’ adlı kitabının ilk imza günü etkinliği, eserin yayıncısı Karahan Kitabevi’nin İnönü Parkı yanındaki merkezinde düzenlenecek ve 27 Kasım Cumartesi saat 14.00’da gerçekleşecek.
- Tekrar kullanıma evet, Tek kullanımlığa hayır!
Çukurova Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Doktor Sedat Gündoğdu, tek kullanımlık plastiklerin hayatımızdan çıkması gerektiğini belirterek, Ambalaj sektörünün sorumluluk alarak tekrar kullanılabilir ambalajlar geliştirmesi gerektiğini söyledi.
- Palandöken: “Devlet okulları bu yıl kantinlerden kira almasın”
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, korona virüs salgınının başladığı Mart ayından bu yana çalışamayan kantinci esnafının dayanacak gücü kalmadığını belirterek, "Devlet okulları bu yıl kantinlerden kira almasın” dedi.
- Virüse karşı ozon tüneli ürettiler
Türkiye’nin ilk lazer epilasyon cihazı üreticisi Teknomedikal A.Ş., solunan havadan elde edilen ve bilinen dezenfekte ürünlerinden 3 bin kat daha etkili ozon üfleyen bir tünel üretti. Şirketin Yöneticisi Barış Avcı, koronavirüsten korunma amacıyla kullanılacak ‘Ozonlu Sanitasyon Tüneli’ üretiminde prototip aşamasının geride kaldığını söyledi.