Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feride Zeynep Güder, sosyal medya uzmanlığı dinamikleri ve kariyer imkanları hakkında önemli bilgiler paylaştı.
- Sosyal medya uzmanlığı mesleği gelecek vaat ediyor
- Çocuklarınızın sosyal medya hesabını herkese açmayın
Siber güvenlik şirketi ESET, sosyal medya platformu Instagram ile ilgili anne babalara yönelik öneriler dizisi hazırladı. Uzmanlar, ebeveynlerin sitede bulunan bazı özellikleri kullanarak çocuklarının Instagram’daki gizliliklerini nasıl koruyabilecekleri konusunda önerilerini paylaştı.
- En popüler dört alan adı uzantıları paylaşıldı
Alan adlarının ve uzantıların işletmeler için önemini vurgulayan GoDaddy, küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin işletmelerine uygun bir uzantı seçmelerine yardımcı olmak için en popüler dört alan adı uzantısını paylaştı.
- Sosyal medyada ortalamanın üzerindeyiz
2021 verilerine göre günlük sosyal medyada harcadığımız süre 2 saat 57 dakika olurken, 2 saat 25 dakika olan dünya ortalamasının üzerinde kaldığımız görüldü.
- Refleks'e ÇGC'den ödül
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel hale getirdiği ‘Basın Özendirme Yarışması’nın (2019) sonuçları belli oldu. 5 dalda ödüle layık eser bulunamadığı gerekçesiyle bu yıl 14 yerine 9 dalda verilen ödüllerden biri Refleks’e geldi. Refleks muhabiri Nadide Büşra Kaynak, ‘Araştırma-İnceleme’ dalı ödülünün sahibi oldu.
- Sosyal medyada veri güvenliğinizi sağlamak için 5 ipucu
- Refleks’e ‘10 yıllık marka’ belgesi
Yayın hayatında 12 yılı geride bırakan Refleks Gazetesi’ne Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ‘Marka Yenileme Belgesi’ verildi.
- Sosyal medya ile ergenlik yaşı 8’e düştü!
Çocuklarını süsleyerek sosyal medyada sıkça paylaşan ailelere dikkat çeken Klinik Psikolog Aynur Sayım, çocukluk döneminde fiziksel özelliği ön plana çıkarılan çocukların ileride yeteneklerini keşfedemediğini belirterek sosyal medya etkisi ile ergenlik yaşının 8’e kadar düştüğünü vurguladı.
- Dijital dünyada çevrimiçi suçlar artıyor
Ülkemizde, en az 45 milyon kişinin bir sosyal medya platformuna üye olduğu ve günlük olarak bu platformlar üzerinden etkileşim sağladığı biliniyor. Dijital dünya, günümüzde bireylerin büyük çoğunluğunun yaşamının kaçınılmaz bir parçası haline geldi. Teknoloji gelişmeye devam ederken, bilişim yoluyla işlenen suçlarda da artış yaşanıyor. Ülkemizde siber zorbalık giderek yaygınlaşırken, aynı zamanda önemli bir sosyal sorun haline dönüşüyor.
- Yazılı medyaya "KDV desteği"
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "kitapta, dergide, gazetede" yüzde 8 olan KDV oranının sıfırlanacağını açıklaması, Türkiye'de birçok sektör için "müjde" anlamına geliyor. Ülkede, 2017 yılında 6 bin 124 gazete ve dergi yayımlanırken, 58 bin 27 kitap basıldı.
- Bizim adımızı kullanıyorlar
Sosyal medya dolandırıcıları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun da (BDDK) adını kullanmaya başlayınca, kurumdan uyarı geldi.