Groseri Yönetim ve İcra kurulu Üyesi Levent Uğurses, online alışveriş sitelerinden aldıkları sipariş miktarının artmaya devam ettiğini söyledi. Uğurses, “Pandemi öncesi ciromuzun binde 6’sını oluşturan e-sipariş oranı bugün yüzde 6’lar seviyesine yükseldi. Bu yükselişe rağmen müşterilerinizin büyük çoğunluğunun kasiyerimizle göz göze gelmeyi, ihtiyaçlarını görüp dokunarak almayı tercih ediyor olmasından, yüzlerindeki tebessümden mutluyuz” dedi.
- “E-ticaretimiz büyüyor ama biz tebessüm görmekten mutluyuz”
- Mutfak ekipmanlarında hedef ilk 5
Adana Lezzet Festivali kapsamında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen ‘Mutfağın Perde Arkası’ adlı panelde mutfak endüstrisinin geleceği konuşuldu. Mutfak ekipmanlarında Türkiye’nin dünya pazarından en fazla pay alan 8’inci ülke olduğu belirtilen panelde sektör temsilcileri hedefi ilk 5 olarak belirledi.
- Çimento Sektörü yüzde 43 zam oranında uzlaştı
Çimento sektörünün neredeyse tamamının üyesi bulunduğu Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile muhatap işçi sendikası Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında 2022-2023 yıllarında geçerli olacak yeni dönem grup toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sendikalar, Türkiye genelindeki ÇEİS üyesi 29 kuruluşu kapsayan grup toplu iş sözleşmesinde, yüzde 43 zam oranında el sıkıştı.
- Hazır giyim sektör ihracatı 14,8 milyar dolara ulaştı
2021 yılının ilk dokuz aylık döneminde Türkiye’nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 artış ile 14,8 milyar dolara ulaştı. Verilere bakıldığında, ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, İspanya, İngiltere ve Hollanda ilk sıralarda yer aldı. Bu kapsamda, 16-18 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek LifeStyle Türkiye 2022 Kadın Hazır Giyim Fuarı, Türkiye ekonomisine katkı sağlaması açısından önemli bir konumunda bulunuyor.
- Kışın garsonluk yazın kuryelik yapıyorlar
Pandeminin etkileri sektörlerin dinamiklerini değiştirmeye devam ediyor. Bu zorunlu değişimlerden olumlu ya da olumsuz olarak en çok etkilenen sektörler için adayların ve şirketlerin tercihleri de günden güne değişiyor. Adaylarla işvereni bir araya getiren uygulama 24 Saatte İş, bu değişimi inceledi. 24 Saatte İş'in incelemesine göre, yeme-içme ile kurye ve lojistik sektörleri arasında sezonluk iş değişimi başladı. Çalışanlar kışın garsonluk yazın kuryelik yapmayı tercih ediyorlar.
- İnşaat sektörünün canlanması için rapor yayınlandı
Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), ekonomi çevreleri ve sektör tarafından ilgiyle takip edilen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nun Ocak 2022 sayısını yayınladı. “Yeni Yıl, Bildik Endişeler: Salgın Belirsizliği ve Yüksek Enflasyon” başlığı ile yayınlanan analizde, küresel ve ulusal ekonominin yanı sıra inşaat sektöründe geçtiğimiz çeyrek döneme ilişkin veriler kapsamlı biçimde değerlendirildi.
- Eğlence Sektörü 5.4 Milyon Kişiye İstihdam Sağlıyor
Tüm dünyayı etkileyen koronavirüsün olumsuz etkisini derinden hisseden alanların başında gelen eğlence sektörü, normalleşme adımları ile eski günlerine dönmeye çalışıyor. Şehirlerin ekonomisinde de önemli bir yeri bulunan 2 buçuk trilyon değerindeki sektör, küresel çapta 5,4 milyon kişiye de istihdam sağlıyor. Sektörün önemli iş kolları arasında yer alan eğlence parklarının büyüklüğünün ise 2023 yılına kadar 89,5 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
- İklimlendirme sektörü yılı 6,2 Milyar Dolar ile Kapattı
Türk İklimlendirme Sektörü, 2021 yılının başında, yıl sonu için hedef olarak koyduğu 5 Milyar dolarlık ihracat hedefini 1,2 milyar dolar daha artırarak 6 milyar 196 milyon dolarlık ihracat büyüklüğü ile yılı kapattı.
- İnşaat sektörü güven arayışında
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2021 Kasım Ayı Raporu’nu açıkladı. İnşaat faaliyetlerinde son dört aydır devam eden hareketliliğin yerini yavaşlamaya bıraktığını ortaya koyan rapor, Güven Endeksi’nin negatif yönlü hareketine devam ettiğine işaret etti.
- 2022 yılı için ücret artışı beklentisi yüzde 25
Lider küresel insan kaynakları ve yönetim danışmanlığı firması Mercer, ‘2021 Ücret ve Yan Haklar Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. Toplam 906 şirketin katıldığı araştırmada 14 sektörde 3834 farklı iş için ücret ve yan haklar verileri yayınlandı. Araştırmanın sonuçlarına göre 2022 yılı için ortalama ücret artış oranı yüzde 25.
- İmalatta dijitalleşmeye 116 milyon lira
KOSGEB’in ‘İmalat Sanayiinde Dijitalleşme’ temalı üçüncü çağrısının sonuçları belli oldu. 278, KOBİ’ye toplamda 116 milyon lira destek verilecek. İşletmeler, program kapsamında 1 milyon liraya kadar destek alabiliyor.
- DRV, elektrik sektörünün aranan markası oldu
Yatırımların enerji alanındaki çözüm ortağı DRV Elektrik Aydınlatma, bin metrekare alana sahip yeni binasıyla Mersin Yolu Hipodrom civarında hizmet vermeye başladı. Elektrik sektörünün Türkiye’deki önemli markaları arasında yer alan ‘EAE’nin bölge bayiliğini bünyesinde bulunduran DRV Elektrik Aydınlatma, enerjide ürün tedarikinden danışmanlığa geniş bir yelpazede hizmet vermeye devam ediyor.
- Üretimini durduran Temsa bankalardan anlayış istedi
Otobüs üretiminde dünyanın sayılı markaları arasında yer alan Temsa, üretimi durdurma gerekçesini bankaların tavrıyla açıkladı. Temsa’dan yapılan basın açıklamasında, “Bankaların kredilerini vadesinden önce, erken çağırması ve uygulanan hacizler nedeni ile şirketimiz faaliyetlerini mecburen durdurmak zorunda kalmıştır” dendi.
- Temsa, ikinci ‘Devrim’ vakası mı?
- Bizim için önemli bir fırsat
Adana Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Yalçın Avcı, Çukurova’nın Türkiye’nin en güçlü mobilya üretim üslerinden biri olduğunu belirterek, “Çukurova Ahşap İşleme Makineleri ve Çukurova Mobilya Yan Sanayi Fuarları gerek yenilikleri yerinde görme gerekse sektör temsilcilerinin bir araya gelerek sinerji yaratması çerçevesinde bizlere imkân sunuyor” dedi.
- Ağaç ve orman ürünlerinde hammadde sıkıntısı
Ağaç ve orman ürünleri sektör temsilcileri, yurt içinden temin edemedikleri hammaddeyi uygun fiyat ve kaliteyle ithal edebilmek adına yurtdışındaki araştırmalarını sürdürüyor. Yapılan incelemelerde öne çıkan iki ülke ise Kolombiya ve Arjantin oldu.
- Bilişim sektörü Adana'da toplanıyor
Sektörün karar vericileriyle işinde bilişimi kullananları bir araya getiren BTvizyon Adana, 14 Mart 2019 Perşembe günü Sheraton Hotel’de gerçekleştirilecek.
- İnşaatta yüzde 48,9 daralma
TÜİK’in Adana istatistiklerine gore 2018 yılında belediyelerin verdiği yapı ruhsatlarında toplam yüzölçümü bir önceki yıla gore yüzde 48,9, daire sayısı yüzde 53,3, bina sayısı yüzde 36,7, ekonomik değer yüzde 35,8 düştü.
- Sözlü, çiftçilerle buluştu
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Hüseyin Sözlü, Adana Çiftçiler Birliği’ni ziyaret etti.
- Limon dalında kaldı
Mersin’in Silifke ilçesinde havaların yağışlı geçmesi nedeniyle hasadı geciken limon dalında kaldı.
- İnşaat sektörü, 2019 yılında…
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) “Hazır Beton Endeksi” 2019 Ocak Ayı Raporu’na göre inşaat sektörü yeni yıla düşüşle girdi
- Sektör temsilcilerinden güç birliği
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) lojistik sektörü komiteleri bir araya gelerek, ortak çalışma grubu kurma kararı aldı. Sektör sorunlarının tek elden takip edilmesi adına güç birliği yapmak isteyen sektör temsilcileri, önceliği lojistik merkez kurulumuna verecek.
- Kaba yem açığı yüzde 60’larda
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Hayvansal Ürünler ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Ayten Yeniçıkan, Türkiye’de hayvancılık sektörünün önde gelen sorunlarından birinin kaba yem açığı olduğunu söyleyerek, "Mersin’de kaliteli kaba yem açığı maalesef yüzde 60’lar seviyesinde olduğunu belirtti.
- Bazı bankalar duvar örüyor
Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Nadir Vurankaya, kriz ortamında bankaların tutumunun müteahhitleri daha da sıkıntıya soktuğunu belirterek “Bazı bankalar inşaatçıların karşısına duvar örüyor. Oysa bu süreci karşılıklı fedakarlıkla atlatabiliriz” dedi.
- İnşaat maliyetleri düştü
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; İnşaat Maliyet Endeksi Kasım ayı oranları değerlendirildi.
- Akıllı fikirlere ödül verilecek
Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) 12. TEB Akıl Fikir Yarışması’na başvuru için son tarih 15 Ocak 2019