Türkiye’nin ilk 1000 İhracatçısı 2023 araştırmasında Sunar Yatırım’ın 3 şirketi yer aldı. Sunar Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mustafa Nuri Çomu, başarıda inovatif ürünlerin, yeni yatırımların ve sürdürülebilirlik çalışmalarının etken olduğunu söyledi.
- Sunar’ın 3 şirketi zirvede
- Garanti BBVA, 400 milyar TL destek verecek
Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde Türkiye’deki şirketleri ve sürdürülebilir yatırımları destekleyeceklerini açıklayan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Düşük karbon ayak izli üretim zorunluluğumuz başladı. Geçiş sürecinde üreticilerimizi 400 milyar TL kaynakla destekleyeceğiz” dedi.
- Adana'ya yakıştı
Plastik geri dönüşüm sektöründe Türkiye üretiminin yüzde 60’ını tek başına gerçekleştiren Adana, görkemli bir atık yönetimi fuarı ve konferansına ev sahipliği yaptı.
- Atıklar geri dönüşüyor ödülü enerji oluyor
Türkiye’nin en büyük katı atık bertaraf şirketi ITC, aralarında Ankara ve Adana’nın da yer aldığı 14 şehirde her gün 16 bin 500 ton atık işliyor. 130 MW kurulu gücüne sahip ITC’nin tesislerinde çeşitli teknolojiler kullanarak elektrik üretiliyor. ITC İş Geliştirme Direktörü Elektrik Elektronik Mühendisi Ali Rıza Öner, “Adana’daki modern tesislerimizde her gün 2 bin ton atığı işliyor, yenilenebilir enerjiye dönüştürüyoruz” dedi.
- ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Yeşil Dönüşüm’ün öncüsü
‘Türk Sanayisinin Güneydeki Üssü’ olarak değerlendirilen Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüme öncülük yapıyor. AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, “Yenilikçi hizmetler ve yeşil dönüşüm konusunda hayata geçirdiğimiz projelerle katılımcılarımıza öncülük ediyoruz” dedi.
- Öncelik insana sevgi, doğaya saygı olmalı
Enerjiden inşaata, otomotivden savunma sanayine onlarca sektöre 5 binin üzerinde ürün çeşitliliği sunan Zahit Alüminyum’un ‘Sürdürülebilirlik ve Çevre’ biriminin atıktan hammadde üretim projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Verimlilik Proje Ödülleri’ kapsamında birincilik ödülü aldı. Zahit Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Zahit Balbay, “Yeşil dönüşümü yönetmeliklerden önce insana sevgi, doğaya saygı olarak değerlendiriyoruz. Önceliğimiz hep su, atık, enerji ve karbon yönetimi” dedi.
- Rekabet üstünlüğü sağlıyor
Endüstri Mühendisi Gözde Akçiçek, sadece doğa, ya da toplum yararına değil, rekabet üstünlüğü sağlayabilmek için Holding’ten KOBİ’ye her şirketin sürdürülebilirlik çalışması yapmak zorunda olduğunu söyledi.
- Vefa yoksa veda yakın
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, önlem alınmazsa 2030’da Türkiye’nin de su sıkıntısı yaşayacak ülkeler arasına gireceğini söyledi. Tatlı suyun yüzde 77’sinin tarımda kullanıldığını belirten Kökçüoğlu, “Suyumuzu verimli kullanmayıp vefa göstermediğimizde veda etmek zorunda kalacağız. Bakanlığımız ‘Su Verimliliği Seferberliği’ başlattı” dedi.
- Proje “KIRKEP” tamamlandı
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik Platformu iş birliğiyle yürütülen “Kırsal ve Kentsel Ekonomilerin Entegrasyonu Projesi (KIRKEP)” tamamlandı.
- Sürdürülebilirlik dünyasına öncülük eden şirketler
Türkiye’de sürdürülebilir geri dönüşüm sisteminin kurucusu kimliğini taşıyan ÇEVKO Vakfı, 30. Yıl Söyleşileri projesiyle Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) iş birliğinde iklim değişikliği konusunu tüm yönleriyle masaya yatırıyor.
- Türkiye Enerji Dönüşümünde Büyümeye Devam Ediyor
Solar İstanbul, Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalleşme Fuarı ve Konferansı basın toplantısında sektörün önemli temsilcileri bir araya geldi.
- Müşteri deneyiminde öne çıkacak 8 başlık
Pandeminin etkisinde geçen 2020 ve 2021 yıllarının ardından normalleşme beklentisiyle 2022 yılını karşılamaya hazırlanıyoruz. Birçok işletme pandemide öğrendiği ve edindiği tecrübeyle 2022 yılında müşteri deneyiminde farklılaşmak ve rekabette öne çıkmak isteyecek.
- Sütaş, Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı
Bireylerin sağlığı ve mutluluğu, toplumun gelişimi ve refahı, çevrenin sürdürülebilirliği için “SÜRSÜN HEP SÜTAŞKI” diyen Sütaş, sürdürülebilirlik yaklaşımını ve bu alandaki faaliyet sonuçlarını açıkladığı Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Uluslararası GRI standartlarına uygun olarak hazırlanan rapor, Sütaş’ın 50. yılını kutlayacağı 2025 yılı sürdürülebilirlik hedeflerini de içeriyor.
- "Sorunlara Çözümler Buluşması" yapılacak
Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin UNDP Türkiye çözüm ortaklığı ve Zorlu Holding desteğiyle yürüttüğü Sorunlara Çözümler Buluşması’nın 21 Aralık’taki oturumu, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan ‘Amaçlar için Ortaklıklar’ başlığı altında gerçekleştirilecek.
- Anadolu Etap Üçüncü Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı
Türkiye’de tarım ve tarıma dayalı endüstrinin gelişimine öncülük eden Anadolu Etap, GRI (Global Reporting Initiative) standartlarındaki üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Yüzde 70’i aşan ihracat oranı ile 65’ten fazla ülkenin sağlıklı gıda ihtiyacını karşılayan Anadolu Etap raporda, 2020 yılında yürüttüğü çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik temelli çalışmalarına yer verdi.
- ÇÜTAM’da Modada Sürdürülebilirlik Anlatıldı
Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Türkoloji Araştırmaları Merkezi (ÇÜTAM) Kültür Evi Konuşmalarının bu haftaki konuğu Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu oldu. Prof. Dr. Metlioğlu, “Modada Sürdürülebilirlik” başlıklı konuşmasıyla ÇÜTAM katılımcılarıyla bir araya geldi.
- İhracatçının yol haritası: 5G
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “İhracat 2019 Raporu”nda ihracatçıya geniş kapsamlı ve katma değer yaratmaya yönelik bir eylem planı ve ‘5G Yol Haritası’ bir araya getirildi.