DEHB, yani Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, çocukluk döneminde başlayan ve yetişkinliğe kadar devam edebilen bir durumdur. Bu bozukluk, dikkat eksikliği, hiperaktivite ve dürtüsel davranışlarla karakterize edilir.
- DEHB nedir, nasıl tedavi edilir?
- Akne ileri yaşlarda da sorun!
Adana Yüreğir Devlet Hastanesi Uzman Dermotolog Dr. Emin Gündüz, çoğunlukla ergen sorunu olan ancak, ilerleyen yaşlarda da çeşitli nedenlere bağlı olarak görülen aknelerin, sosyal yaşamı olumsuz etkilediği gibi uzman yardımıyla bilinçli bir tedavi uygulanmadığında, kişinin yüzünde ömür boyu taşımak zorunda kalacağı izler bırakabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
- Obezite tedavisinde yakın takip gerekiyor
Obezite tedavi yöntemlerinin denenmesi sonrasında istenilen sonuca ulaşılamayan durumlarda cerrahi girişimlerin önerildiğini söyleyen Prof. Dr. Asım Cingi, operasyon sonrasına dikkat çekti. Cerrahi sonrası oluşabilecek sorunların yakın takibi için ameliyat sonrası hastaların ilk bir ay yakın takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Asım Cingi, obezite tedavisinde bir ömür doktor kontrolünde olunması gerektiğini ve olası riskli durumlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.
- Kanser hastaları COVID-19’a dikkat
Avrupa Kanser Kongresi’nde kanser hastalarının COVID-19 geçirmeleri durumunda görülebilecek sıkıntılara dair bir çalışma açıklandı. Anadolu Sağlık Merkezi Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, kanser hastası olup da COVID-19 geçiren 1557 hastanın sonuçlarıyla ilgili hazırlanan araştırma hakkında bilgi verdi.
- Bulaşma özelliği 3 hafta sürebiliyor!
Halk arasında ‘göz nezlesi’ olarak bilinen ‘adenoviral konjonktivit’, göz enfeksiyonlarının başlıca sebebini oluşturuyor. Gözün ön yüzeyinin ve göz kapaklarının içini örten şeffaf zar dokusunun iltihaplanması nedeniyle; gözlerde kızarıklık, yanma, batma, çapaklanma, şişlik, ağrı ve bulanık görme gibi sorunlar gelişiyor. Tedavide gecikilirse görmede azalmaya ve uzayan göz şikayetlerine bağlı olarak yaşam kalitesinin bozulmasına yol açabiliyor.
- Obezite önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır
Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bayrak, obezitenin önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek bu rahatsızlığın ameliyatsız ve cerrahi tedavi yöntemleri olduğunu kaydediyor.
- Bipolar bozukluk en çok ergenlikte başlıyor
“İki uçlu duygu durum bozukluğu” olarak da bilinen bipolar bozukluğun sıklıkla ergenlikte başladığını ifade eden Prof. Dr. Sermin Kesebir, hastalığın teşhis edilmesinin genel olarak 25-26 yaş civarında olduğunu söyledi. Prof. Dr. Sermin Kesebir, mevsimsel değişikliklerin bipolar bozuklukta önemli bir gidiş belirleyici olabildiğini belirtti.
- Her tek taraflı ağrıyı migren sanmayın!
Migren ve gerilim kaynaklı ağrılardan sonra en sık görülen baş ağrısı tipi olan Küme Baş Ağrısı (KBA), 20-40 yaş arası erkeklerin hayatını özellikle mevsim geçiş dönemlerinde zorlaştırıyor.
- Gözün sinsi düşmanı: Glokom
Dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkileyen glokom, göz tansiyonu yüksekliği ile beraber retina, yani ağ tabakasında gangliyon hücrelerinin hasar görmesi sonucu ortaya çıkıyor.
- Çocuklarda obezite sağlık sorunlarının habercisi
Diyetisyen Betül Demir, çocukluk çağında obezitenin, yetişkinlik döneminde; şeker hastası, tansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekerek, obezitenin önüne geçilebilmesi için özellikle ailelere büyük görevler düştüğünü belirtti.
- Mesut Komiser’in tespihini bırakmıyor
Adana'da lösemi tedavisi gören Emir Kaan Sevik, Arka Sokaklar dizisinin Mesut Komiseri ünlü oyuncu Şevket Çoruh'un hediye ettiği tespihi başucundan ayırmıyor.
- Yemek borusunda sıcak tehlike
Sıcak sıvıları fazla tüketmek yemek borusu kanserini tetikleyebiliyor