Siz de en az bizim kadar şaşırdınız, değil mi? 20 yılda Adana’yı 9 kez ziyaret eden Atatürk’ün nasıl olur da Adana kebabı ile bir anısı olmazdı? Kimse bilmiyordu. Ta ki Adana’nın efsane fotoğrafçısı Gaston Mizrahi’nin oğlu Albert Mizrahi, aile albümünü ‘Dünden Bugüne’ adıyla kitaplaştırana kadar… Evet, bu kitapla birlikte yazımızın başlığını oluşturan bu soruların cevabı da ortaya çıkmış oldu. Okumaya hazır mısınız?
- Atatürk Adana kebabını nerede, ne zaman ve nasıl yedi?
- ‘Ütü Döner’ sınırları aşıyor
Kendine has lezzetiyle tanınan ve somun arasında ütülenerek sunulan tavuk döner yaygınlaşıyor. ‘Ütü Döner’ markasıyla Adana Turgut Özal Bulvarı’nın tüketicinin beğenisini kazanan lezzet durağı İstanbul Beşiktaş şubesinin ardından Antalya ve Kırşehir’de de hizmet verecek.
- Hazır yemek sektörü istihdam hedefi yüzde 15 artış
Türkiye genelinde 4 binin üzerinde faaliyet gösteren hazır yemek sektörü, ekonomi ve istihdamda önemli bir konumda bulunuyor. Yıllık 6,5 milyar dolarlık iş hacmine sahip sektör, 400 bin kişiye doğrudan 1,5 milyon kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlıyor. Normalleşme sürecinde okulların açılması ile sektörde yeniden bir hareketlenme yaşandığına dikkat çeken AŞHAN Yönetim Kurulu Başkanı Şemsetdin Hancı, sektörde yüzde 15 civarında bir istihdam artışı yaşanacağına dikkat çekti.
- 2022’nin yemek bedeli belirlendi
Şirketlerin çalışanlarına yemek kartı üzerinden verdiği öğle yemeği bedelinde vergi istisnasına tabi olan tutar geçen yıla oranla yüzde 36 artarak KDV dahil 36,72 TL oldu
- Erkanlı öğrencilerin teknolojik başarısı
Adana’da Erkan Okulları’na bağlı Özel Erkan Çukurova Teknoloji Koleji öğrencileri, 13’üncü Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda ilk 10’da yer alarak üstün başarı gösterdiler. Adanalı öğrencilerin projesi, en az maliyetli ve en çok öğrenci odaklı proje özelliğiyle de ön plana çıktı.
- Kimse yokken o vardı
- Kanser hastası Romen, çareyi Türkiye’de buldu
Romanya vatandaşı 57 yaşındaki eski futbol antrenörü E.R., kendisine konan yemek borusu kanseri teşhisi üzerine çareyi bir arkadaşının tavsiyesi üzerine geldiği Türkiye’de buldu.
- Yemeği yavaş tüketin, çok çiğneyin
İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, sanıldığının aksine sindirimin midede değil, ağızda başladığını belirterek, sağlıklı ve rahat bir sindirim için gıdaların küçük parçalara ayrılarak, yavaş yavaş tüketilmesini önerdi.
- Yemek borusunda sıcak tehlike
Sıcak sıvıları fazla tüketmek yemek borusu kanserini tetikleyebiliyor
- Önce tepsisini çaldılar, şimdi kolunu kırdılar
Hatay’da "Künefeciler Meydanı" olarak bilinen Ulus Meydanı’nda bulunan ve daha önce tepsisi çalınan ’Künefe Çeviren Adam’ heykelinin bu defada kolları kırıldı.