Türkiye’nin yeni nesil ilk ihracatçı dijital ve yeşil organize sanayi bölgesi olan, endüstri 4.0 hedefiyle, çevreye ve insana saygıyı esas alan TÜİOSB’de yatırım yapacak firma temsilcilerinin katılımı ile 2022 Yılı Hedef ve Planları Toplantısı gerçekleştirildi.
- TÜİOSB, 2022 yılı yol haritasını belirledi
- TÜİOSB’nin projesine ÇKA’dan hibe desteği
TÜİOSB tarafından hazırlanan “İhracat Odaklı Dijital Dönüşüm Projesi”, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu “Üreten Şehirler” programı kapsamında 2021 yılı Türkiye genelinde destek almaya hak kazanan ilk proje oldu.
- Sütaş, Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı
Bireylerin sağlığı ve mutluluğu, toplumun gelişimi ve refahı, çevrenin sürdürülebilirliği için “SÜRSÜN HEP SÜTAŞKI” diyen Sütaş, sürdürülebilirlik yaklaşımını ve bu alandaki faaliyet sonuçlarını açıkladığı Sürdürülebilirlik Raporunu yayımladı. Uluslararası GRI standartlarına uygun olarak hazırlanan rapor, Sütaş’ın 50. yılını kutlayacağı 2025 yılı sürdürülebilirlik hedeflerini de içeriyor.
- TÜİOSB'a anlamlı ödül
Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) ‘Yeşil Ekonomi’ ana temasıyla gerçekleştirilen 5. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde 'Türkiye'nin İlk İhracat Odaklı Dijital ve Yeşil OSB'si Ödülü'ne layık görüldü. Çevreye ve insana saygıyı esas alan TÜİOSB’nin Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumlu, sürdürülebilir üretime dayalı dijital tarım ve gıda ekosistemini oluşturmaya yönelik çalışmaları zirveye damga vurdu.
- Mutabakata erken uyum kazandıracak
Üretimde 2050 yılına kadar ‘sıfır karbon’ hedefi, ticaretinin yarısı Avrupa Birliği’ne gerçekleştiren Türkiye’deki şirketlere yükümlülükler getiriyor. Güneyin üretim üssü Adana OSB, ‘Yeşil Mutabakatı’ gündeme taşıyacak sürecin ilk büyük etkinliğini gerçekleştirdi. 2 gün süren ‘Yeşil Mutabakat Çalıştayı’nda sanayicilere ‘uyumda elinizi çabuk tutun’ mesajı verildi.
- Enerji teknolojilerinde fırsat çok
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, enerji teknolojileri üretmenin elektrik üretmekten daha değerli olduğunu söyledi. EÜAŞ’ın girişimiyle 3 santralde yerli ve milli jeneratörü devreye aldıklarını belirten Dr. Alagöz, “12 milyon dolara ithal ettiğimiz jeneratörü 250 bin dolara mal ettik. İş dünyasını, akademisyenleri, mühendislerimizi bu alana çekme zorunluluğumuz var” dedi.