Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, toplam 4 dönemlik eğitimlerinin son yarı yılını işletmelerde geçirebilmelerine imkân sağlayan protokolde 3 yıl geride kaldı. Adana Sanayi Odası ve ÇÜ Adana Meslek Yüksekokulu iş birliğinde gerçekleştirilen protokol kapsamında makinadan tekstil teknolojilerine 8 bölümden yüzlerce öğrenci işletmelerin nitelikli personeli oldu.
- Üç dönem okul son dönem işletme
- Bölgemizdeki aile işletmelerinde neler oluyor?
Bölgemizdeki bazı büyük işletmeler, aile üyelerinin farklı nedenlerle yaşadıkları anlaşmazlıklar nedeniyle bölünüyor hatta kapanıyor. Peki, neler oluyor da başarılı bir şekilde bugünlere gelmiş aile işletmeleri bu durumla karşılaşıyorlar? Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Yalçın, aile şirketlerinde sorun yaşanmadan destek alınması gerektiğini belirterek, “Şablon önerilerle aile şirketlerinde bölünmenin önüne geçilemez. Destek verecek profesyonelin kurum kültürünü tanıması şart”
- Bağımsız gazetecilik denetim sağlar
Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, demokrasinin yapı taşlarından birinin de tarafsız ve bağımsız gazetecilik olduğunu belirterek, karar alma sürecindeki yöneticileri denetleyen en etkin mekanizmalardan birinin de basın olduğunu söyledi. ÇÜ İletişim Fakültesi’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen panele katılan Beriş, “Adana, güçlü bir yerel medyaya sahip. Bu önemli bir zenginlik” dedi.
- Kadınların sorunu girişimcilikle çözülür
Çukurova Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştayda konuşan Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, kadınların yaşadığı sorunların temelinde ekonomik koşulların yer aldığını belirterek, “Mağdur olan hemen her kadının ekonomik özgürlüğü olmayan kadın olduğunu görüyoruz. Türkiye, kadın kaynağını erkekler oranında değerlendiremediği sürece hem ekonomisi düzelmeyecek hem de kadınları sorunlarını çözemeyecek. Girişimcilik bunun en etkin yolu” dedi.
- Adana turizmine insan kaynağı yetiştirilecek
Potansiyeline göre turizm gelirlerinden yeterince yararlanamayan Adana’da sektöre insan kaynağı yetiştirecek önemli adım, Çukurova Üniversitesi’nden geldi. ÇÜ’nün Yumurtalık’ta genç, kadın ve dezavantajlı grupları turizm neferi yetiştirecek projesi destek aldı. Projenin destek sözleşmesini ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ve ÇKA Genel Sekreteri Rifat Duran imzaladı.
- Yeni rektörler görevlerine başladı
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanan Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, devir teslim törenleri ile görevlerine başladı.
- Yapay zekânın ‘organik zekâsı’ olmalısınız
Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, “İntegralin müfredattan çıkarıldığı bir dönemde yapay zekânın kullanıcısı nasıl oluruz bilmiyorum ama moral bozmadan, her yaştan her alandan katılımcılarla bu alanın oyun kurucusu olmak zorundayız” dedi.
- ‘Yatırım Bakanlığı’ olmadan olmaz!
SASA Polyester Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Şeker, Türkiye ekonomisinde yükselişin ‘Yatırım Bakanlığı’yla sağlanabileceğini söyledi. Çinli rakibinin petrokimya yatırımına karar verdikten 24 ay sonra üretime geçebildiğini belirten Şeker, “5 yıldır neredeyse başvuru yapmadığım kamu kuruluşu kalmadı. Hala üretime geçemedim. Yatırımcının tek muhatabı Yatırım Bakanlığı olmalı” dedi.
- ÇÜ’de opera gecesi
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı’nın düzenlediği opera konserinde sahneye çıkan İtalyan solist tenor Alessandro Fantini ve piyanist Diego Moccia, Adanalı sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde seslendirilen ünlü operaların popüler arya ve düetlerine konservatuarın genç yetenekleri eşlik etti.