Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, tarım sektörünün paydaş STK temsilcileri ve medya mensuplarıyla ‘Güvenilir Ürün Platformu’nun etkinliğinde buluştu. DSİ’nin İstanbul Libadiye’deki tesislerinde gerçekleştirilen etkinlikte Bakan Kirişçi, tarım, gıda ve orman alanında yeni döneme dair yapılacaklarını anlattı.
- 'Türkiye Yüzyılı'nın tarım vizyonu ne olacak?
- Uluğtürkan’a ‘Tarıma Değer Katan Kalem’ ödülü
Güvenilir Ürün Platformu, aralarında Doğu Akdeniz’in ilk ve tek ekonomi yayını Refleks gazetesi yazarı Mehmet Uluğtürkan’ın da bulunduğu 6 gazeteciye ‘Tarıma Değer Katan Kalemler’ ödülü verdi.
- Minik eller sebze yetiştirdi
Adana’da Ayşe Atıl İlkokulu öğrencileri, Adana Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğünün ‘Okullu Tarım Gönüllüleri Projesi’ kapsamında tarımla tanıştı. Müdürlüğün Yüreğir Doğankent’teki yerleşkesinde laboratuvar ortamında tohum ekmeyi, arazide sebze yetiştirmeyi, yetiştirilen ürünleri hasat etmeyi deneyimleyen öğrenciler; bir tarım ürününün tarladan sofraya gelme serüvenini öğrendiler.
- Tarımın yeni stratejisi: "Herkes kazanacak"
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, üreticiden tüketiciye her kesimle birlikte Türkiye’nin kazanacağı bir tarım yönetim modelinin uygulanacağını söyledi.
- Karamsarlığa gerek yok
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Türkiye’nin tarımsal üretimde karamsarlığa gerek olmadığını, yapılması gerekenin üretime odaklanmak olduğunu söyledi.
- Zor döneme deneyimli isim
Küresel ısınma, pandemi ve savaşla arz sıkıntısı başta olmak üzere birçok sorunun yaşandığı tarımsal üretim sürecinde Tarım ve Orman Bakanlığına Prof. Dr. Vahit Kirişçi atandı.
- MESS teklifini yeniledi
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), metal sektöründe devam eden grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanması için önemli bir uzlaşma adımı daha atarak teklifini, ikinci kez revize ettiğini açıkladı.
- Enerji teknolojilerinde fırsat çok
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, enerji teknolojileri üretmenin elektrik üretmekten daha değerli olduğunu söyledi. EÜAŞ’ın girişimiyle 3 santralde yerli ve milli jeneratörü devreye aldıklarını belirten Dr. Alagöz, “12 milyon dolara ithal ettiğimiz jeneratörü 250 bin dolara mal ettik. İş dünyasını, akademisyenleri, mühendislerimizi bu alana çekme zorunluluğumuz var” dedi.
- ‘‘Sokakta çocuk çalıştırma, suça ortak olma’’
Mersin İl Çocuk Hakları Komisyonu, çocuk işçiliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine eğitim semineri düzenledi.
- 13 bin 9 kişi arasından 70 kişi seçildi
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne alınacak 70 işçi, yapılan kura çekimi sonucunda belirlendi. 70 işçi, başvuran 13 bin 9 kişi arasından seçildi.
- İnşaat maliyetleri düştü
TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; İnşaat Maliyet Endeksi Kasım ayı oranları değerlendirildi.
- Arkadaşlarını forkliftle taşıyan işçiyi haksız buldu
Eğlence olsun diye mesai arkadaşlarını forkliftle taşıyan operatörü, işveren işten çıkardı. Operatörün başvurduğu mahkeme, işten çıkarmayı ağır buldu. Yargıtay ise operatörün iş güvenliğini tehlikeye soktuğunu belirterek, işe iade talebini reddetti.