Refleks
Doğru, konuya ilişkin açıklamasında, tarımsal girdi maliyetlerinin arttığı bir ortamda üretime devam edebilmek ve ülkenin gıda güvenliğini riske sokmamak için her türlü fedakârlığı yapan Türk çiftçisinin artan maliyetler altında ezdirilmemesi gerektiğini bildirdi.
Mutlu Doğru, “Yöneticilerimizin sözlerine güvenerek bir karış ekilmedik toprak bırakmamakta kararlı olan cefakar çiftçimiz, gıda fiyatlarındaki artışı engellemek için ulusal basındaki bir gazetecimizin gıda ürünü ihracatının yasaklanması önerisini tepkiyle karşılamıştır” dedi.
Cari açığın azalması, ülkemize daha fazla döviz girişi ve katma değer yaratılması için çiftçinin ürettiği ürünlerin dünyanın dört bir yanına ihraç edilmesinin önemine vurgu yapan Mutlu Doğru, “ihracatçımızın emeklerini hiçe sayarak ve ülke ekonomisinin gereklerini de görmezden gelerek, ulusal basından bir yazarımız tarafından yapılan bu öneri ümit ediyoruz ki Ticaret Bakanlığımız tarafından da dikkate alınmayacaktır” temennisinde bulundu.
“Üretim, istihdam ve yatırımın artması ülkemizin makro ekonomik hedefidir” diyen Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, şunları kaydetti;
“Yaş meyve sebze ve tarım ürünleri ihracatının yasaklanması sadece ekonomik olarak değil sosyal olarak da ülkemize zarar verir ve vasıfsız tarımsal istihdamın düşmesine de sebep olur. Böyle bir öneride bulunmanın ülke ekonomisine hiç bir fayda sağlamayacağının bilinmesini isteriz.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her fırsatta vurgulanan 500 milyar dolar ihracat hedefine dikkati çeken Mutlu Doğru, buna rağmen tarımsal ürünlerin ihracatının yasaklanmasının gündeme getirilmesini anlamanın mümkün olmadığını belirtti.
Doğru, girdi maliyetleri düşürüldüğünde Türkiye’nin kendi kendine yeten ülke olduğu gibi ihracatta da şahlanmasının zor olmayacağını sözlerine ekledi.
YORUMLAR