“Misis, önemli değerlerimizden biri”

“Misis, önemli değerlerimizden biri”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ‘Misis Antik Kent’in Adana’nın en önemli değerlerinden biri olduğunu, önümüzdeki günlerde bu bölgeyi Türkiye’ye tanıtacak bir etkinlik yapacaklarını söyledi.

04 Ekim 2024 - 13:38

 

 

Misis Arkeoloji Kazılarını Destekleme Derneği Yönetimi, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Dernek Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Şan, Nadir Vurankaya, Esra Özden, Kadriye Güzel ve Zehra Esen’in hazır bulunduğu ziyarette kazı başta olmak üzere bölgedeki çalışmalarla ilgili bilgi alışverişi yapıldı.

Misis Arkeoloji Kazılarını Destekleme Derneği Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, bölgede Osmanlı ve Selçuklu dönemi katmanının tamamlandığını sırada Roma dönemi eserleri için kazı çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Devam eden kazılarla Roma dönemi eserleri arasında tiyatro, arena gibi sahne yapıları beklendiğini belirten Vursavuş, “Uzmanlar, bölgede Roma dönemi öncesi kalıntıların da olabileceğini belirtiyor. Belki Göbeklitepe benzeri bir değer ortaya çıkacak. Biz kazı ve restorasyon çalışmalarının hızlanmasını istiyoruz. Bu bölgeye olan ilginin artması çerçevesinde çalışıyoruz. Adana Büyükşehir Belediyemizin de bu değerin farkında olduğunu bilmek hepimizi mutlu ediyor” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da antik kent Misis’in Adana’nın en önemli değerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında bize düşen her görevi yerine getiriyoruz, getireceğiz. Önümüzdeki günlerde Misis’i ve bölgeyi Türkiye ve dünyaya tanıtacak bir etkinlik yapabiliriz. Burada derneğinizle iş birliği yapmaktan mutlu oluruz” diye konuştu.

Bu haber 1782 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Beta Enerji’den SPK’ya halka arz başvurusu
Beta Enerji’den SPK’ya halka arz başvurusu
Adana’nın 33 başarılı kadını galada buluştu
Adana’nın 33 başarılı kadını galada buluştu