Sütcü: "Kariyer hedefinize girişimciliği koyun"

Sütcü: "Kariyer hedefinize girişimciliği koyun"

Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından düzenlenen 20’nci Ulusal İktisat Sempozyumu, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışında konuşan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, akademi dünyasına önemli mesajlar verdi. Üniversite öğrencilerinin mezuniyetten sonra KPSS’den başka çıkış yolu görmediklerini belirten Sütcü, “Gençlerin kariyer hedefine girişimciliği koydurmalıyız” dedi.

01 Kasım 2019 - 14:52 - Güncelleme: 01 Kasım 2019 - 15:03

20’nci Ulusal İktisat Sempozyumu’nun ardından


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 17-18 Ekim 2019’da tarihinin belki de en önemli iki gününü yaşadı. Türkiye Ekonomi Kurumu’nun düzenlediği 20’nci Ulusal İktisat Kongresi, ÇÜ İİBF’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sempozyumun tematik başlığı ‘Türkiye Ekonomisi ve Kriz: Sanayisizleşme, İşsizlik ve Enflasyon’ idi; 200’ün üzerinde davetlinin katıldığı etkinlikte 100’den fazla bildiri sunuldu.

Gülçin Özkan, Refet Gürkaynak, Fatih Özatay, Asaf Savaş Akat, Taner Berksoy, Serdar Sayan, Suut Doğruel, Mehmet Balcılar, Mustafa Kemal Doğru gibi isimler, sempozyumun çağrılı konuşmacıları olarak programda yerlerini aldı.

KPSS HÂLÂ BİR KURTARICI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Sempozyumun açılıştaki tek sanayici katılımcısı, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Sütcü oldu. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşlarından Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı da olan Sütcü, yaptığı konuşmada, akademi dünyasına önemli mesajlar verdi.

Üniversite hocalarından öğrencileri girişimciliğe teşvik etmelerini isteyen Bekir Sütcü, “Gençlerimize bakıyorum. Mezun olduktan sonra KPSS’yi hâlâ bir kurtarıcı olarak görüyorlar. Çoğunda kendi işini kurmak, kendi işinin patronu olmak gibi bir düşünce ne yazık ki yok” dedi.

Adana OSB olarak üniversite-sanayi işbirliği kapsamında öğrencilere bölge firmalarında staj imkânı sağladıklarını anlatan Bekir Sütcü, “Bölge başkanlığımızın hem Çukurova Üniversitesi hem de Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile protokolü bulunuyor. Şu an Adana OSB’yi bir ‘kamu kampüsü’ haline dönüştürdük. Üniversite öğrencilerimiz bu imkânlardan yararlanmalı” diye konuştu.

Açılışa katılan üniversite öğrencilerine de mesajlar veren Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü, daha okulu bitirmeden iş hayatıyla tanışmalarının, üç aylık yaz tatillerinin bir ayını gezmeye, iki ayını çalışmaya ayırmalarının önemine değindi.

GÖL MANZARASI EŞLİĞİNDE GÜZEL HATIRALAR BİRİKTİ

ÇÜ İİBF’nin yeni tamamlanan ‘Dekanlık’ binasında gerçekleşen sempozyumun katılımcıları hem şahane göl manzarası eşliğinde hem de sonbahar güneşinin güzelliğinde harika iki gün geçirdi. ÇÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Fikret Dülger, değerli bilim insanlarını böyle güzel bir atmosferde ağırlamış olduklarından duyduğu mutluluğu paylaştı. Bir ÇÜ İİBF mezunu olan bendeniz de uzun süredir göremediğim hocalarımla kucaklaşma, sohbet etme imkânı buldum.

Sempozyumda iki gün boyunca ‘Enflasyon ve Nedenleri’nden ‘Türkiye’de İşsizlik, Verimlilik ve Büyüme’ye, ‘Dış Ticaret ve Sanayisizleşme’den ‘Krizin Etkileri’ne, ‘Nüfus Politikaları ve Eşitsizlik’ten ‘Cari Açık’a, ‘Kapitalizm ve Kriz’den ‘Döviz Kuru’na kadar onlarca konu mercek altına alındı, akademik bildiriler katılımcılarla paylaşıldı.

Sempozyum sonrası bu yazıyı kaleme almaya otururken, açılışta Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü’nün “KPSS’yi hâlâ bir kurtarıcı olarak görüyorlar” dediği gençlerin durumunu düşündüm. Ne olacaklardı, nasıl olacaklardı? Bu soruları bir süreliğine kenara koyup sempozyumda notlar aldığım ajandamın sayfalarını çevirmeye başladım. |


BAŞAR ŞEKER

Bu haber 3478 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muhteşem akşam
Muhteşem akşam
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi