Başar ŞEKER / Refleks -
TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek buluşmada traktörden biçerdövere, pulluktan kültivatöre, seracılıktan sulama teknolojilerine, zirai ilaçlardan gübre-tohum-fideye, ekolojik tarımdan agro bilişime, tavukçuluktan süt ürünlerine kadar tarımın alt sektör temsilcileri bir araya gelecek. Başta Adana olmak üzere bölge kentlerinden fuar merkezine yapılacak otobüs seferleri ile binlerce çiftçi sektördeki yenilikleri ve son teknolojik gelişmeleri takip etme imkânı bulacak.
TARIM SEKTÖRÜ KONUŞULACAK
220 binden fazla kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar kapsamında 8 Kasım’da 3 oturumdan oluşan bir de zirve düzenlenecek. Zirvede, konunun uzmanları, ‘Akdeniz meyve sineği ile mücadele’, ‘Adana Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kent ekonomisine katkıları’, ‘Hayvan hastalıkları ve korunma yöntemleri’ hakkında katılımcıları bilgilendirecek. Girişin ücretsiz olacağı fuar 7-10 Kasım tarihlerinde 09.30-18.00, 11 Kasım günü ise 09.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
TÜYAP’ın önceki yıllardaki ‘Adana Tarım’ ve ‘Adana Sera Bahçe’ fuarlarına Adana dışından katılım gösteren tohumcusundan tarım makinesi üreticisine kadar sektör temsilcileri Refleks’e değerlendirmelerde bulundu. Fuarın özellikle bölge çiftçisine ulaşmadaki önemi ve başarısına vurgu yapan sektör temsilcileri, “Fuara katılan kazanıyor” mesajı verdi.
KATILIM HER YIL ARTIYOR
En kaliteli tarla bitkileri olan hibrid ayçiçeği, mısır, buğday, arpa ve kanola tohumluklarını Türkiye şartlarında deneyerek en iyilerini Türk çiftçisinin hizmetine sunmak amacıyla Bursa merkezli faaliyet gösteren Limagrain Tohum Islah ve Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Satış Müdürü Mustafa Yalçın, firma olarak, TÜYAP’ın ‘Adana Tarım’ ve ‘Adana Sera Bahçe’ fuarlarına 6 yıldır katıldıklarını söylüyor. Fuarda her yıl katılım açısından bir artış olduğunu gözlemlediklerini belirten Yalçın, tarıma dayalı ekonomisiyle Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Adana’nın fuarcılıkta da adından daha fazla söz ettirmesi gerektiğinin altını çiziyor. Yalçın, bu yılki fuara, geçen yıl olduğu gibi 155 metrekarelik bir stantla katılacaklarını ifade ediyor.
ÇİFTÇİYE DOĞRUDAN ULAŞIYORUZ
Aydın Organize Sanayi Bölgesi’nde 120 bin metrekarelik alan üzerinde pulluktan kültivatöre kadar pek çok tarım aleti üretimi gerçekleştiren Alpler Ziraat Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Satış ve Pazarlama Sorumlusu Ergün Karademir, her yıl olduğu gibi bu yıl da 156 metrekarelik stantlarıyla ‘Adana Tarım’ ve ‘Adana Sera Bahçe’ fuarlarında katılımcı olarak yer alacaklarını belirtiyor. Çiftçiye doğrudan ulaşmak açısından önemli bir misyonu yerine getiren fuara Adana’daki bayisiyle birlikte katılacaklarını ifade eden Karademir, bu fuarda da en yenilikçi ürünleriyle yine göz dolduracaklarını kaydediyor. Karademir, Ortadoğu’dan Türki Cumhuriyetlere kadar pek çok ülkeye ihracatı bulunan firmaları için uluslararası nitelikteki bu fuarın çok değerli olduğunu söylüyor.
HEDEF KİTLEYE ULAŞMADA BAŞARILI
1971 yılında Manisa’da
kurulan ve 1997 yılından bu yana 13 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 33 bin
metrekarelik fabrikasında pulluk çeşitleri ve diğer toprak işleme aletleri
üreten Ünlü Ziraat Aletleri A.Ş.’nin Satış Sorumlusu Hasan Özölçer, TÜYAP’ın
‘Adana Tarım’ ve ‘Adana Sera Bahçe’ fuarlarını hedef kitleye ulaşması açısından
oldukça başarılı bulduğunu dile getiriyor. Firma olarak tüm sektörel
yenilikleri özellikle fuarlara katılarak takip ettiklerini söyleyen Özölçer, bu
açıdan TÜYAP etkinliklerinin kendileri açısından önemli olduğuna işaret ediyor.
Üretimleri hakkında da bilgi veren Özölçer, “Ürünlerimizde kullandığımız tüm hammaddeler
Türkiye’nin sayılı firmalarının ürünleri olup tümü sertifikalı ve istenilen
kalite şartlarına sahip” diyor. |
YORUMLAR