Üretimin kodları değişiyor

Üretimin kodları değişiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Üretim yapmanın kodları değişiyor. Dolayısıyla rekabette geri kalmamak için mevcut eğilimi yakalamak, hatta eğilime yön vermek gerekiyor” dedi.

28 Aralık 2018 - 13:23

REFLEKS


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küresel ekonomide dijitalleşme öncülüğünde bir değişim sürecinden geçildiği belirterek, "Tabiri caizse, üretim yapmanın kodları değişiyor. Dolayısıyla rekabette geri kalmamak için mevcut eğilimi yakalamak, hatta eğilime yön vermek gerekiyor. Biz de bu yarışta geri kalmayacağız, somut adımlarla sanayicimizin süreci daha etkin bir şekilde yönetmesini sağlayacağız" dedi. 

 

MERSİN’E GÜÇ KATACAK
Varank, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Genişleme Alanı 3. Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcı Firma Tahsis Töreni'nde yaptığı konuşmada, bölgede faaliyet gösterecek 21 firmaya 26 parsel tahsis ettiklerini, en kısa zamanda da diğer parselleri yatırımcılarla buluşturacaklarını söyledi. Varank, "Geçen hafta bütçe görüşmeleri için Meclis Genel Kurulundaydım. Ana muhalefetin en büyük eleştirisi Türkiye’de yatırım yapılmıyor, fabrika açılmıyor iddiası üzerine kurgulanmıştı. Tabii cevaplarımızı somut örnekleriyle teker teker verdik. Son dönemde yapılan açılışlara, proje bazlı teşvik sistemiyle yatırıma başlayan firmalara değindim. Aslında Mersin’e daha önce gelme fırsatını yakalayabilseydim, sizlerden de somut örnekler verecektim. Keşke kürsüye çıkıp yalan yanlış bizleri eleştiren vekiller burada olsaydı da bu töreni görselerdi belki biraz utanırlardı" diye konuştu.

 

 


ÜRETİM YAPMANIN KODLARI DEĞİŞİYOR

Küresel ekonomide dijitalleşme öncülüğünde bir değişim sürecinden geçildiğine dikkat çeken Varank, şöyle devam etti: "Tabiri caizse, üretim yapmanın kodları değişiyor. Dolayısıyla rekabette geri kalmamak için mevcut eğilimi yakalamak, hatta eğilime yön vermek gerekiyor. Biz de bu yarışta geri kalmayacağız, somut adımlarla sanayicimizin süreci daha etkin bir şekilde yönetmesini sağlayacağız. İşte 'yetkinlik ve dijital dönüşüm merkezleri', ya da bilinen adıyla 'model fabrika' bu somut adımlardan sadece birisi. Bu kapsamda ilk merkezi 2 hafta önce Ankara’da açtık. Firmalarımız merkezde, yalın üretim tekniklerini uygulayarak öğrenecekler." 

HEDEFİMİZ OSB'LERDE 50 BİN İSTİHDAM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan ise "Burası Mersin'in 4. OSB'si olacak. Hedefimiz bunu 9'a çıkarmak. Bu kapsamda da çalışmalarımız sürüyor. Elbette 2018 yılının başlarında özellikle bir Türkiye aleyhine oluşturulan kampanya neticesinde Ağustos'ta ekonomimiz üzerinde bir saldırı ile karşı karşıya kaldık ama hemen akabinde hükümetimiz gerekli önlemleri zamanında aldı ve o kur ataklarının önüne geçen ciddi tedbirlerle bugün normalleşme sürecine girdik. Hedefimiz OSB'lerde 50 bin istihdam. Bugün 25 bine ulaşıyoruz ama önümüzdeki 5 OSB daha var ve bir OSB'nin Silifke'de genişletilmesi var" diye konuştu. MTOSB Başkanı Sabri Tekli de bölgelerinde 19 bin kişinin çalıştığını vurgulayarak, "3. bölgemizle birlikte hedef 25 bin çalışan. MTOSB'nin bugüne gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bizlere vereceğiniz müjdeli haberleri duymak istiyoruz. Sanayi Bakanımız gelmeden önce destek bilgileri geldi.Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sanayicilerimiz 2019 için güzel şeyler duyacak" ifadelerini kullandı.

 


BAKAN VARANK TANTUNİ YAPTI 

Konuşmaların ardından Bakan Varank, yatırımcılara tahsis belgelerini verdi, bazı firmaların yetkililerinden zaman kaybetmeden yatırıma başlamaları konusunda söz aldı. Ardından Varank ve beraberindekiler öğle yemeği yedi. Bu sırada tantuni tezgahına geçen Varank, milletvekili Hacı Özkan ile birlikte tantuni yaparak, protokol üyelerine ve gazetecilere ikram etti. 

Bu haber 1916 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Muhteşem akşam
Muhteşem akşam
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi
'Şahsi Meselesi Hatay' için 'Çete Reisi' olmak istedi