Adana'nın adını 'Türkiye Şampiyonu' olarak yazdıran...
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Adana'nın adını 'Türkiye Şampiyonu' olarak yazdıran kızlar

20 Haziran 2024 - 17:06

Lise ve üniversite yıllarımda basketbolla ilgilendim. Lisanslı basketbolcu, profesyonel basketbol hakemiyim.

Basketbolun matematik, felsefe, strateji, sağlık, sosyalleşme içerdiğini bizzat kendi üzerimde test etmişliğim var.

O yüzden basketbolla ilgili gelişmelere iki kez duyarlılık gösterir, bu sporun gelişmesine katkı sunan kuruluşlara minnet duyarım.

Basketbolla büyüyen bir çocuk asosyal olamaz. Basketbolla yetişen bir gencin başarısız olması mümkün değildir. Hayatında basketbol olan takım çalışmasının önemini, duruşu, dengeyi bilir.

Basketbol sabır gerektiren bir spordur. Başarı ancak disiplin, azim ve çok çalışarak gelir.

Adana Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 5 yıl önce 16 yaş altı (U16) kız basketbolcuları yetiştirmek üzere çalışma başlattı. Baş antrenör Murat Kaya, yardımcı antrenörler Alper Yıldırım, Emin Tufan inandılar. Adana Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Kadir Özdemir, kısıtlı imkanları genç kızlarımız için seferber etti. Başkan Zeydan Karalar da destek verdi.

İşte Türkiye şampiyonluğuna giden yolculuk böyle başladı. Kurulan takımın tüm sporcuları Adanalı kızlardı. Ne derslerini ihmal ettiler ne antremanlarını. Türkiye’nin dört bir yanındaki maçlarına uçakla değil, minibüslerle gittiler. Misafirhanelerde kaldılar. 286 kulüp içerisinden Türkiye şampiyonu oldular. 6 oyuncuları milli takıma seçildi. Adana’nın adını ‘şampiyon’ olarak yazdırdılar.

Adana’nın Türkiye Şampiyonu ‘U16 Kız Basketbol Takımı’nı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşker, makamlarında ayrı ayrı kabul etti. Türkiye Şampiyonluğu kupalarını kaldıran kızlarımızın gurur ve mutluluğu bizim de onurumuz oldu.

Başarının gizli kahramanı Kadir Özdemir’i kutluyorum. Spora, basketbola dahası kız çocuklarına kaynak ve zaman ayıran yerel yönetimimize şükranla…

Bu yazı 478 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar