Bakan Sarıeroğlu ve Adana
Esra ÖZDEN

Esra ÖZDEN

[email protected]

Bakan Sarıeroğlu ve Adana

23 Eylül 2017 - 11:11

Jülide Sarıeroğlu’nun çocukluğu Adana’da geçti. Üniversite eğitimi dönemine kadar Adana’daydı. Dolayısıyla kentimizi hepimiz kadar yakından tanıyor. Adana’yı, sorunları, avantajları, ekonomisi, sosyokültürel yapısı itibariyle yakından tanıyor.

Şu an Türkiye’nin en önemli makamlarından birinde. 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı' görevi en tempolu işlerden biri.

Sarıeroğlu’nun bakanlığının kadın kontenjanıyla ilgisi yok. Zira bu koltuğa biri aransa bütün oklar zaten Sarıeroğlu’na çıkar. Sayın Bakan, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü mezunu. Sarıeroğlu, eğitiminin ardından Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda önemli görevler üstlenmiş. Danışmanlıklarıyla üretimden sivil toplum kuruluşlarına (STK), yerel yönetimden siyasete masaların her tarafında bulunmuş biri.

Görevinde çok başarılı olacağına ve iz bırakacağına eminim. Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Adana’ya ilk kez geçen gün geldi. İş dünyasının kadın temsilcileriyle bir araya gelinen toplantıya katıldım. Sayın Bakanı ilk kez bu vesile ile, yani ‘Kadınlar Konuşuyor’ adlı toplantıda dinleme imkânı buldum. Konusuna vakıf, kendinden emin, Adanalı edasıyla hitabette gerçekten başarılıydı. Ama ben en çok, “Ayda en az bir kez Adana’ya gelmeye, sorunlarımızın çözümüne katkı sağlamaya özen göstereceğim” sözüne mutlu oldum. Ömer Çelik ile birlikte Adana’nın kabinede iki bakanla temsili biriken sorunlarımızın çözümünde büyük önem taşıyacak.

Toplantıya ‘Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Kadın Sanayicileri’ ilgi gösterdi. Çok sayıda kadın sanayicinin bu toplantıda olması şüphesiz Bakan Sarıeroğlu’nu da etkilemiştir. Doğduğu kentin güçlü bir sanayi kenti olduğunun hatırlanması çerçevesinde bu etkin katılımın önemli olduğunu düşünüyorum.

Kendisine son dönemde TÜRKONFED tarafından gerçekleştirilen bir raporun sonuçlarıyla ilgili bilgi verdim. Türkiye’de son 5 yılda 1 milyon kadının, çocuk; 112 bin kadının da, yaşlı bakmak için işinden ayrıldığını hatırlattım. Başta OSB’lerin ve belediyelerin kreş yapma ve işletme konusundaki çabalarının artırılması gerektiğine dikkat çektim. Özellikle üniversite eğitimi almış çalışan kadınların, yani kalifiye olarak değerlendireceğimiz kadınlarımızın çocuk bakabilmek için yıllar süren eğitim ve deneyimlerini heba ettiklerini, bunun ülke için önemli kayıp olduğunu vurguladım. Sayın Bakan, konuyla yakından ilgileneceğini belirtti.

YENİ NESİL MESLEKLER

Bakan Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 6 bini ‘İşbaşı Eğitim’, 2 bin 600’ü ‘Mesleki Eğitim’ ve 3 bini ‘Toplum Yararına Çalışma’ programlarında işe yerleştirdiğini anlattı. Bu sayılar oldukça önemli. Diğer taraftan, bin 91 kadının ‘Girişimcilik’ kursuyla iş hayatına hazırlandığını hatırlattı. Sanırım benim ilgi alanımı en sona saklamıştı. Sayın Bakan, bilişim sektörüne yönelik kodlama, yazılım, bulut teknolojisi gibi alanlarda insan kaynağı yetiştirmeye yönelik programlar planladıklarını söyledi. Gerçekten ihtiyaç duyulan bu alanda bakanlığın ilgili meslek odalarının, üniversitelerin ve özellikle sivil toplum kuruluşlarının işbirliği yapması gerekiyor.

Sayın Bakanımızla geçirdiğimiz bir günün özeti şöyle:

  • Görev yaptığı süre içerisinde Adana ve bölgeye özel ilgi göstereceği ipuçlarını veren bir bakanımız var.
  • Terör nedeniyle Güneydoğu’dan niteliksiz insan kaynağı, savaş nedeniyle Suriye’den mülteci göçü alan Adana’ya pozitif ayrıcalık yapılmasına inanan bir bakana sahibiz.
  • Kadın olmasından kaynaklı titizliğe, Adanalı olmasından kaynaklı cömertliğe sahip bizden biriyle yol yürüyeceğiz.
  • Bu avantajlı süreci özellikle STK’lar olarak proje üreterek, mevcut projelerimizin takipçisi olarak geçirmemiz gerçekten çok yararlı olacak. |

Bu yazı 3695 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar