Yıl sonuna kadar enflasyon yüzde 40 düşer

Yıl sonuna kadar enflasyon yüzde 40 düşer

MÜSİAD Adana, Bakan Yardımcılıkları görevlerinde bulunmuş Azim Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Av. Fatih Metin’i ağırladı. Metin, uygulanan programla Türkiye ekonomisinin toparlanma sürecine girdiğini belirterek, “Yıl sonuna kadar enflasyonda yüzde 40 düşüş olacak” dedi.

29 Temmuz 2024 - 11:19

 

 

Üç farklı bakanlıkta ‘Bakan Yardımcılığı’ görevlerinde bulunmuş Azim Group Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Av. Fatih Metin, ‘Güncel Ekonomik Gelişmeler’ adlı etkinlikte MÜSİAD Adana üyeleriyle buluştu. Katılımcılara Türkiye ekonomisinin makro göstergeleri, dış ticaretteki gelişmeler ve yatırım ortamıyla ilgili bilgi veren Metin, “Uygulanan ekonomi programıyla Türkiye ekonomisinde toparlanma sürecine girdi. En büyük sorun enflasyonda bu yılı yüzde 40 azalma ile tamamlayacağız. Biz iş insanlarına düşen yatırıma devam etmek ve yurtdışı ticaret fırsatlarını değerlendirme çerçevesinde daha fazla çalışmak ve üretmek olacak” dedi.

MÜSİAD üyelerinin bu ülkenin gelişmesine yönelik önemli bir misyona sahip olduklarını anlatan Metin, “Bu camia her şartta ülkesi için üretmeye devam ediyor. Gelecek Türkiye’nin olacak” diye konuştu.

MÜSİAD EXPO 2024’E HAZIRLANIYORUZ

MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir de gerçekleştirdikleri bilgilendirme toplantıları ve etkinliklerle üyelerinin ticari aktivitelerine katkı sağladıklarını belirterek, “MÜSİAD Genel Merkezimiz tarafından iki yılda bir gerçekleştirdiğimiz Uluslararası MÜSİAD Ticaret Fuarı EXPO 2024 için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin uluslararası ticaretinde çok önemli bir organizasyon olan MÜSİAD EXPO 2024’e Adana ve bölgemizden daha fazla katılımcı ve ziyaretçi için çaba sarf ediyoruz. Bu yıl 26-29 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecek fuarda olarak ticaretimizi daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Üyelerimizi şimdiden bu organizasyona davet ediyoruz” dedi.

KİMYA VADİSİ SUNUMU

Etkinlikte Prof. Dr. Selahattin Serin de ‘Kimya Vadisi’ başlıklı bir sunum yaptı. Kimyasal Madde Üretim Teknolojileri Merkezi’nin Çukurova Teknokent’te sektör temsilcilerine hizmet vermeye devam ettiğini anlatan Prof. Serin, “Hedefimiz üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde yeni ürünler ortaya koyarak girişimci ve yatırımcılara hizmet vermek. Bu çerçevede iş insanlarımızı faaliyetlerimizi yerinde tanımaları için Kimya Vadisi’ne bekliyoruz” dedi.

Aynı etkinlikte 2blackdot Danışmanlık şirketi yöneticileri Hakan Çalışkantürk, Mehmet Karatoruk şirket olarak iş dünyasına verdikleri hizmetleri anlatırken, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Koç ‘İşletmelerde Veliaht Programı’, Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden ‘Girişimcilik Ekosistemi’, Özgün Sungur ‘Dijital Pazarlama’ konularında sunum yaptı.

MÜSİAD Adana’nın Anemon Grand Otel’de gerçekleştirilen ‘Güncel Ekonomik Gelişmeler’ etkinliğine çok sayıda iş insanı katıldı.  

Bu haber 3219 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Adana turizmine insan kaynağı yetiştirilecek
Adana turizmine insan kaynağı yetiştirilecek
Bu destek tam Adana için
Bu destek tam Adana için